Utdanningsforbundet har sent ut en pressemelding der de skriver at lærerstreiken trappes ytterligere opp. I det som kalles fase 3 av streiken, blir også Nordre Modum ungdomsskole berørt.

Ifølge oversikten som er lagt ved pressemeldingen, er det 21 lærere ved ungdomsskolen i Vikersund som tas ut.

I tillegg står det at ytterligere fem lærere ved Buskerud videregående skole tas ut.

Fra før av er Søndre Modum ungdomsskole stengt på grunn av streiken etter at alle de 26 lærerne ved skolen ble tatt, og Buskerud videregående skole har 46 lærere ute i streik allerede.

LES OGSÅ: Skolestreiken trappes opp: Over 70 lærere i Modum tatt ut i streik

– Lærerhjertene våre blør når elevene rammes av denne konflikten. Men de rammes hardere når de ikke får lærere som er utdannet til denne viktige og krevende jobben, sier Utdanningsforbundets leder, Steffen Handal i pressemeldingen.

Utdanningsforbundet har for tiden nærmere 1400 medlemmer i streik, fortrinnsvis i videregående opplæring, men også i noen ungdomsskoler. Fra mandag 29. august trappes streiken opp når nye, drøyt 1400 medlemmer tas ut i 14 kommuner og ti fylkeskommuner.

Her skjer opptrappingen

Vel 1400 nye lærere går altså ut i streik fra mandag 29. august.

Det er ungdomsskoler og videregående skoler som er omfattet av også dette streikeuttaket, mens barneskoler og barnehager holdes utenom. Uttakene skjer i følgende, 14 kommuner: Arendal, Bergen, Bodø, Gjøvik, Harstad, Haugesund, Indre Østfold, Lillestrøm, Modum, Molde, Porsgrunn, Steinkjer, Stjørdal og Tromsø – de samme kommunene streiken ble trappet opp i sist mandag, og videre i følgende, ti fylkeskommuner: Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Nordland, Rogaland, Troms og Finnmark, Trøndelag, Vestfold Telemark, Vestland og Viken – de samme fylkeskommunene streiken ble trappet opp i sist mandag.