John Uppard, daglig leder i Norefjell Utvikling AS sier at de skal utvikle destinasjonen sammen med lokale aktører for å sikre lokal verdiskapning samt bygge et godt samarbeid med alle som er glad i regionen. Å sikre en lokal forankret driver av Tempelseter Fjellstue er derfor viktig.

– Det er viktig for oss at de framtidige drivere har lokalt kjennskap og ikke minst tilhørighet for å sikre kvalitet og kontinuitet. Gjennom avtalen med Tone Besserud og Trollbua Eggedal AS har vi sikret at dørene kan igjen åpnes oppe på fjellet med disse viktige prinsipper ivaretatt, samt at det vil være et godt og variert utvalg av lokal produserte varer, sier Uppard.

Grunneier og driver

Tone Besserud er en av områdets grunneiere, og kjenner de fleste kunder allerede gjennom butikkdrift i Eggedal sentrum samt utvikling av hytter gjennom flere generasjoner på Tempelseter. Det gleder derfor Uppard å se kafeen tilbake i drift igjen og håper at de trofaste hytteeierne og besøkende på Tempelseter benytter seg av dette flotte tilbudet framover.

Etter departementets godkjenning av regionalplanen for Norefjell og Reinsjøfjell i begynnelsen av september, sa Norefjell Utvikling at de var klare til å investere i og utvikle Norefjell til å være en av Nordens ledende helårsdestinasjoner sammen med kommunene, grunneiere og øvrige partnere. Som første ledd i denne satsingen kjøpte Norefjell Utvikling AS eiendomsselskapet Viken Vekst AS, som eide Tempelseter Fjellstue og tilhørende driftsbygninger på Tempelseter.

Lokalene skal nå settes i stand i forkant av en åpning, så det er hektiske dager som venter de nye drivere.

Glad for å få muligheten

Tone Besserud i Trollbua Eggedal er glad for å ha fått denne muligheten til å få drifte kafeen i 1. etg på Tempelseter. Butikken i sentrum vil fortsette som før, men det vil bli mulig å få kjøpt Trollbuas egne produserte bakervarer, kjøttvarer, div. nisjeprodukter og andre varer også på Tempelseter

– I tillegg ønsker vi å få til en vanlig kafédrift hvor vi også vil benytte masse av våre egenproduserte produkter. Vi er også så heldige at i tillegg til 1. et. får disponere Tempelbua på utsiden, her er målet at vi skal få på plass vanlige ting en plutselig mangler på hytta, sier Tone Besserud, daglig leder Trollbua Eggedal AS.

En av Norges største

Norefjell Utvikling AS sin hovedaksjonær er Fredensborg Fritid AS, som er en av Norges største aktører innen utvikling av destinasjoner. Selskapet har allerede store engasjementer på blant annet Geilo, Turufjell og Kragerø. Sigdal er den neste store strategiske satsingen for selskapet har et «evighetsperspektiv» på samarbeidet videre. Det betyr at regionen fått en meget spennende og sterk samarbeidspartner videre.