Modum kommune skulle dele ut 835 gratisbilletter til Krøderbanen i sommer, og disse fikk bein å gå på. Billettene kunne hentes fra og med mandag 20. juni., og allerede midt på dagen 23. juni meldte kommunen at det ikke var flere gratisbilletter igjen. Billettene ble delt ut på Modum bibliotek og i Herreavdelingen på Åmotsenteret.

400 første dagen

– Vi delte ut 400 billetter allerede første dagen, og dette var mens biblioteket egentlig var stengt i forbindelse med at vi har skiftet til nytt system. Men vi hadde dørene litt på gløtt og hang opp plakater, slik at det løste seg, sier biblioteksjef Tone-Christine Cook Skustad.

Hun kan fortelle at tiltaket med moingbilletter – både til Blaafarveværket tidligere år og altså til Krøderbanen i år – har vært svært populært blant innbyggerne.

Alle aldre

– Det har kommet folk i alle aldre og av mange ulike etnisiteter for å hente billetter til Krøderbanen. Det har selvfølgelig vært populært blant barnefamiliene, men også en del eldre har vært innom. Og alle har vært veldig fornøyde. Så er det selvfølgelig noen som har blitt litt skuffet nå som vi ikke har flere gratisbilletter igjen, oppsummerer biblioteksjefen.

Bakgrunnen for innbyggergaven er at Krøderbanen fyller 150 år i 2022, og Modum kommune bestemte seg for å gi en jubileumsgave til banen i form av gratisbilletter til sine innbyggere.

«Vi ønsker alle 835 som sikret seg billett en riktig god tur på Krøderbanen i jubileumssesongen», skriver Modum kommune på sin nettside.