Gå til sidens hovedinnhold

To nye smittetilfeller i Modum

Tirsdag kveld mottok Modum kommune beskjed om to nye tilfeller av Koronasmitte – den ene har ukjent smittevei.

Modum kommune skriver i en e-post at det tirsdag kveld ble meldt om to nye smittetilfeller, hvorav en har ukjent smittevei.

Dermed er seks personer i kommunen i isolasjon med smitte. Sju andre er i karantene.

Ingen av de seks som nå er smittet er vaksinert mot korona. Det poengteres samtidig at to av de seks er barn, og for unge til å bli vaksinert.

Oppfordrer til vaksine

Kommunen bruker anledningen til å minne om viktigheten av å vaksinere seg:

«Sannsynligheten for å bli syk er langt større ved å få koronasmitte enn å få mulige bivirkninger etter vaksinasjon. To uker etter vaksine nummer to, er du 90-95 prosent sikker på at du ikke blir syk med korona. HVIS du da får smitte, blir sykdomsforløpet sannsynlig svært mildere», står det i e-posten.

Samtidig minner de også om at det er viktig å teste seg ved symptomer – også om man er fullvaksinert.

«Du kan bære smitte selv om du er fullvaksinert, også uten å føles syk. Med andre ord, du kan smitte andre selv om du har fått begge dosene. Det er svært viktig at personer som er fullvaksinerte også tester seg når symptomer oppstår».

Om du ennå ikke har fått tilbud om vaksine, er det åpnet for drop-in vaksinasjon for første dose på Søndre Modum ungdomsskole i morgen, torsdag, ettermiddag.

Munnbind

Reisevirksomhet i ferien og Delta-variant gjør at kommunen også minner om viktigheten av å vaske hender, holde avstand og å holde seg hjemme ved symptomer – noe som også gjelder for fullvaksinerte.

Dessuten er beskjeden at munnbind skal benyttes hvis en ikke er sikker på å kunne holde minst en meter avstand til andre personer – helt typisk på butikker og andre steder.

Kommentarer til denne saken