Gå til sidens hovedinnhold

To nye positive prøvesvar

Smittesporingsteamet i Sigdal mottok i går kveld to positive prøvesvar.

Smitteutbruddet i Sigdal

Disse er nærkontakter med tidligere registrerte smittetilfeller i det pågående utbruddet. Nærkontakter er informert og satt i karantene.

Det er nå 29 personer i isolasjon og mellom 50-60 personer er i karantene.

Neste massetesting vil gjennomføres førstkommende mandag. Retesting av berørte parter gjøres som ledd i å sikre at smittekjeden blir brutt og utbruddet bringes under kontroll.

Svært høye smittetall

– Smittesituasjonen er oversiktlig, til tross for at offentlig tilgjengelig statistikk viser at vi har svært høye smittetall i forhold til antall innbyggere. Utbruddet er imidlertid begrenset til en klynge, og smittesporingen viser at alle smitteveier er kjent, og ingen smitte er så langt på avveie, skriver kommunen i en pressemelding fredag formiddag.

– Kunnskapen om dette utbruddet og omkring virusets egenskaper generelt, gjør at vi nå kan iverksette målretta tiltak og ikke behøver å stenge ned hele samfunnet slik det var nødvendig i mars. Erfaring fra tilsvarende utbrudd i nabokommuner gjør at vi vet hvilke tiltak som gir ønsket effekt om å stanse utbruddet så raskt som mulig. Ettersom nasjonale forskrifter i dag er strengere enn de var i fjor høst, anser vi det ikke som nødvendig å fatte nye lokale forskrifter så langt, men knytter begrensningene opp mot utbruddets omfang og varighet, står det videre i meldingen.

Se kriseledelsen informere om smittesituasjonen i Sigdal

Status vaksine

Alle beboer på Sigdalsheimen som kan vaksineres pr i dag er vaksinert første gang.

Tildeling Sigdal:

Uke 4: 7 glass (minst 35 doser)

Uke 5: 6 glass (minst 30 doser)

Disse dosene inkluderer annengangs vaksinering til de som allerede har fått første gangs vaksine.

– Vedrørende levering av vaksiner til Sigdal i ukene framover er det for øyeblikket slik at vi får opplysninger om antatt antall vaksinedoser senest en uke i forkant av leveransen. Vi håper og forventer økt antall doser i løpet av februar/mars, skriver kommunen.

Les også

Sigdal kommune: Ber de over 65 år som ikke har fått telefon, om å ringe

Kommentarer til denne saken