Modum kommune melder på sine egne nettsider mandag formiddag at to moinger er innlagt på sykehus med koronavirus.

I tillegg sitter 10 innbyggere i isolasjon og ni i karantene.

I Modum har det blitt registrert 10 nye smittetilfeller den siste uken. De siste 14 dagene har tallet vært 24.

– Det oppfordres på det sterkeste å holde seg hjemme ved symptomer, samt umiddelbart å gi beskjed dersom en har testet positivt med hurtigtest, står det meldingen til Modum kommune.

25 nye i Øvre Eiker

Kommuneoverlegen i Øvre Eiker melder om at det ble bekreftet 25 nye smittetilfeller med koronavirus i forrige uke.

Det er ingen tilfeller ved helseinstitusjoner eller blant andre sårbare grupper. Sporadiske tilfeller i skoler og barnehager men ingen større utbrudd, står det i pressemeldingen som ble sendt ut mandag formiddag.

Det er med dette registrert totalt 672 bekreftede tilfeller av Covid-19 i Øvre Eiker kommune siden utbruddet i mars 2020 (per 15. november 2021), hvorav 467 er smittet i 2021.

Ett tilfelle i Sigdal

Det er stigende smittetrend nasjonalt og også i Sigdal er det meldt om fem smittetilfeller de siste to ukene, hvorav et nytt tilfelle meldt fredag. Sammen med nærkontaktene blir disse blir fulgt opp av smittesporingsteamet slik at testing-, karantene- og isolasjonsbestemmelser blir fulgt, står det i en pressemelding fra Sigdal kommune. Den ble sendt ut fredag ettermiddag.

– Pandemien er ikke over, og er det viktig at vi forsetter med de gode, grunnleggende smittevernrutiner som håndvask, være hjemme og teste oss om vi har symptomer og overholder øvrige anbefalinger fra helsemyndighetene, er oppfordringen fra Henrik Mørch i kriseledelsen.