Gå til sidens hovedinnhold

To fra Modum og to fra Sigdal testes for koronasmitte i dag

Artikkelen er over 1 år gammel

Fire personer - to fra Sigdal og to fra Modum - testes i dag for koronasmitte. Alle de fire har nylig kommet hjem fra Nord-Italia.

- Vi tester fire personer i dag og vil få svar på prøvene, trolig på mandag. Inntil vi får svar vil de fire bli holdt isolert hjemme hos seg selv, sier kommuneoverlege Beate Smetbak i Modum og Sigdal til Bygdeposten.

Ingen av de fire er alvorlig syke.

Hun sier at alle de fire har vært til stede under VM i skiskyting i Anterselva, der det ikke har vært Koronautbrudd, men at de i løpet av oppholdet har vært på besøk i andre deler av Nord-Italia der det er registrert smittetilfeller.

- De har noen symptomer som kan indikere at de er smittet, men disse er også normale ved ordinær sesonginfluensa og forkjølelse så vi kan ikke si noe mer før prøvene er analysert, sier Beate Smetbak.

Utenfor VM-området

Smetbak sier at det ikke er meldt om smittetilfeller i Anterselva der flere tusen nordmenn var til stede under VM. Men det er kjente smittetilfeller i byer som blant annet Cortina. De som nå testes har vært i områder med kjente smittetilfeller.

- Normalt tar det fra to dager til to uker før man blir syk etter smitte. Det er tre symptomer folk skal være observante på. Det er hoste, feber og hvis man blir tungpustet.

- Hva skjer hvis dere får positive prøveresultater?

- Da følger vi retningslinjene fra myndighetene og vil blant annet kartlegge hvem de har hatt kontakt med og lignende, sier Smetbak.

Ingen grunn til stor bekymring

Kommuneoverlegen mener det vil være naivt å tro at det ikke vil komme tilfeller av Koronavirus også til Midtfylket, men hun er ikke bekymret.

- De færreste som blir smittet av dette vil bli alvorlig syke og dødeligheten er lav. De som har mistanke om at de kan være smittet må kontakte fastlegen eller legevakten på telefon og så blir det avtalt hvordan man kan få tatt en prøve. Men har man ikke feber, hoste eller føler seg tungpustet er det ingen grunn til å ta kontakt med lege, sier Smetbak.

- Hvorfor blir noe smittet og ikke andre?

- Det er nok noe tilfeldigheter. Hvis du for eksempel blir eksponert for smitte direkte mot slimhinnene så er sjansene for å bli smittet større enn hvis smitten ikke er så direkte. I tillegg har noen et litt dårligere immunforsvar enn andre, sier Smetbak.

Kommentarer til denne saken