Gå til sidens hovedinnhold

Tines skaft til besvær

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi som i sum befolker kongeriket Norge er heldigvis plaget av ting vi også. Det er fint, så vi ikke blir for høye på pæra når vi møter mennesker fra land som opplever krig, sult og små barn som må bo i pappskur gjennom vinteren. Da kan vi si; jo visst er det ille, men at vi tross alt har den nye treskjeen i bambus med et altfor kort skaft som Tine (ikke ordføreren i Sigdal red.anm.), men meieriet, har utstyrt GO'morgen-yoghurten med.

Da det ble forbudt med engangsbestikk og sugerør i plast gjorde mange som min gamle bestefar – sverget til bambus. For han gjaldt det riktig nok som fiskestang, men for et sultent folkeferd – som trenger en kjappis på kjøkkenet før dagen virkelig kan starte – har bambusskjeen i yoghurten blitt et skikkelig irritasjonsmoment. Skaftet på skjeen, eller hva vi skal kalle den, er nemlig altfor kort. Det medfører at vi får yoghurt på fingertuppene når vi skal skrape ned i bunnen. Det har ført til at det slett ikke har blitt en go'morgen og alle vet hva en dårlig start på dagen betyr.

Nå snur Tine, etter at folk har gått av skaftet over skaftet. Her har vi nok en bekreftelse på at lengden tross alt betyr noe. Ifølge Tine vil de nye «bestikket» være ute i butikkene allerede i november. Forbrukerne har ropt og vist at de har makt. De har bedt Tine ta skjeen i ei annen hånd som det heter, selv om det neppe hjelper akkurat med denne typen bambusgreie som ser ut som en tissefant i kaldt badevann.

Jeg har et slags livsmotto og det er å forsøke å la små ting forbli små – også små skaft. Plutselig en dag – når det passer som dårligst – dukker det opp noe som faktisk er en virkelig stor greie. Da kan det være bra å ikke ha kastet bort for mye energi på de små tingene. Det er lett å si selvsagt, fordi jeg alltid spiser yoghurt hjemme og har tilgang på en skikkelig skje i stål, ja til og med i sølv hvis jeg vil.

Kanskje Tine kunne sluppet unna dette hvis de hadde døpt yoghurten «GO'aften.» Da er jo de fleste hjemme og ettersom få av oss bor i pappskur har vi sikkert også tilgang til skjeer i både stål og sølv. Det er bare en refleksjon. Vi får trøste oss med at selv om himmelen er grå, skinner solen et sted - selv om den ikke alltid ønsker oss go'morgen.

Kommentarer til denne saken