Det kom som en ganske stor overraskelse fra Tine Norman tidligere i høst sa fra seg muligheten til å bli gjenvalgt som ordfører i Sigdal. Tine har vært en populær ordfører som velgerne har gitt tillit. Men nå satser hun på fylkespolitikken.

Etter nominasjonsmøtet i helgen postet hun følgende på sin Facebook-side:

Tusen takk til nominasjonsmøte for tilliten til 2.-plassen på fylkestingslista jeg er ydmyk og stolt over å være en del av et bra lag. En ny epoke for meg som jeg tror blir både spennende, lærerikt og utfordrende. Valgløfter er vanskelig – men en ting er sikkert; jeg vil alltid stå på å kjempe for Sigdal fint at vi er to om det, Magnus Weggesrud

Nominasjonsmøtet til Buskerud Senterparti til fylkestingsvalget 2023 ble avholdt lørdag.

Der ble Magnus Weggesrud (31) fra Øvre Eiker valgt som partiets fylkesordførerkandidat – som den yngste i partiets historie, ifølge en pressemelding.

– Jeg er skikkelig glad for den tilliten partiet nå har gitt meg. Med det glimrende laget jeg har med meg, er jeg helt sikker på at vi kommer til å gjennomføre en solid valgkamp, sier Weggesrud i pressemeldingen.

Dette blir også tilbakekomsten til fylkestinget i Buskerud, etter fire år i Viken.

– Å oppløse Viken er en stort seier for Senterpartiet og folk i Buskerud. Jobben med å bygge nye Buskerud er godt i gang, og vi i Senterpartiet er klare for utvikle hele fylket. Folk skal kunne leve trygge og gode liv, med tjenester nær seg i både by og bygd, sier fylkesordførerkandidaten.