Gå til sidens hovedinnhold

Tilbakekaller julebrus: – Har ikke annet valg

Ringnes tilbakekaller julebrus og eplemost tappet i 0,33 liters blanke flasker. Årsaken er at selskapet har oppdaget skader i flaskemunningen.

(Drammens Tidende)

– Av hensyn til sikkerheten til våre forbrukere har vi ikke noe annet valg enn å tilbakekalle produktene som er tappet på denne flasketypen, sier Olaug Flakne, kvalitetssjef i Ringnes, i en pressemelding.

Produktene dette gjelder er som følger (0,33 liters glassflasker):

  • Dahls julebrus
  • Dahls julebrus lett
  • Hamar & Lillehammer julebrus
  • Hamar & Lillehammer julebrus lett
  • Mozell eplemost
  • Tou eplemost

I pressemeldingen kommer det fram at de har mottatt 13 reklamasjoner. Dette er et lite antall i forhold til hvor mange som er produsert: 13 millioner. Selskapet velger likevel å tilbakekalle produktene som et føre var-tiltak.

Skadene på flaskene skal først komme til syne etter at de er åpnet.

– Forbrukere skal derfor ikke være bekymret for at de kan ha drukket av en skadet flaske uten at dette er oppdaget, sier Flakne. Ringnes er nå i tett dialog med flaskeleverandøren for å avdekke mulige årsaker.

– Å måtte trekke tilbake våre folkekjære julebrusprodukter under to uker før julaften er selvfølgelig trist, og noe vi beklager på det sterkeste. Nå vi ikke kan garantere at det er trygt å drikke fra flaskene våre, har vi dessverre ikke annet valg enn å trekke dem fra markedet, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

Plastflaskene er ikke berørt av problemet, og julebrusen er fortsatt tilgjengelig i dette formatet.


Kommentarer til denne saken