Daniel-André Tande fra Kongsberg og Flying Team Vikersund og Fredrik Villumstad har testet positivt på koronaviruset og stiller ikke i hopp-NM tirsdag. Det gjør heller ikke Marius Lindvik.

Det opplyser landslagssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Symptomfri

Villumstad og Tande var begge del av den norske troppen som deltok i verdenscuprennene i Zakopane sist helg. I etterkant av Polen-reisen har de avgitt positive virustester.

Marius Lindvik har ikke avgitt positiv virustest, men blir heller ikke å se i Holmenkollen.

– Lindvik stiller ikke som følge av at vi tar alle forholdsregler, sier landslagssjef Bråthen til NTB.

Han føler med utøverne som ikke får muligheten til å konkurrere om NM-medaljer.

– Først og fremst er dette kjedelig for utøverne. NM er et viktig renn, og da er det kjedelig når de ikke får være med, sier landslagssjefen.

Han opplyser at både Villumstad og Tande er symptomfrie.

– De har ikke symptomer og er ikke dårlige, sier Bråthen og legger til at han håper de positive testene ikke forkludrer oppkjøringen til Beijing-OL.

Snart OL

Vinterlekene i Kina starter allerede 5. februar.

Marius Lindvik har vist kjempeform den siste tiden og ville vært den største favoritten til å ta NM-gullet i Holmenkollen tirsdag. Rælingen-hopperen var i egen klasse da han vant søndagens verdenscuprenn i Zakopane.

Foruten Lindvik, Tande og Villumstad besto den norske troppen til rennene i Polen av Halvor Egner Granerud, Johann Forfang, Sondre Ringen og Robin Pedersen.

(©NTB)