Det er mange flere i Modum som er glad i ski og gode løyper enn de marginale gruppene som Bygdepostens redaktør forsøkte å identifisere og humre seg over i sin lederartikkel sist lørdag. Takk til Lars Sørumshagen som ga sitt kloke, berettigede og freske tilsvar tirsdag.

Siden jeg er glad i skisporet og er heldig å få bo i en skiglad kommune som Modum må jeg samtidig gi ære og takk til noen som hjelper flere av oss å komme oss ut. Ingen vil bestride at det er krevende, noen ganger umulig å makte å utstyre barn, ungdom og voksne med kostbart skiutstyr hva enten det er langrenn, slalom eller snowboard.

Vet vi hvor heldige vi er som har Bua Modum på den gamle jernbanestasjonen i Vikersund? Vet vi hvor heldige vi er som der møter alltid blide og positive Thomas Kråkemo og Britt Braathen som monterer og tilpasser gratis utstyr for store og små? I dag sto jeg i kø sammen med sambygdinger for å levere tilbake ski og støvler til fem barnebarn som sist lørdag hadde en stor dag i den supre og trivelige alpinbakken på Vikersund.

Dette er et imponerende og sjenerøst samarbeid med Modum kommune som fortjener både takk og ære Og litt lenger sør i Vikersundgata er sportsforretningen til Bottolfs med Tom Bottolfs og Nils Einar Hervig som gir enestående service, slik Nygaard sport gjør det sør i bygda, viser velvilje og leter etter gode muligheter for oss som kommer innom. I følge dem selv har de til og med «grisebillige tilbud» til store og små.

Må si at jeg er glad for å bo på Bygda med Bua og Bottolfs i nærheten og Bygdeposten som regel er solid på livets side. Takk og ære til dere som står på fra foreldre og besteforeldre, barn og ungdom! Keep up your good work! Natur og ski er kultur!