Ta ikke friheten for gitt

Av
DEL

MeningerDen 9. april er det 80 år siden det tyske krigsskipet Blücher ble senket på vei oppover Oslofjorden, noe som markerte begynnelsen på 2. Verdenskrig i Norge.

Den gang var det ingen selvfølge at nazistene kom til å tape krigen. Men det norske folk sto imot. De fleste, i alle fall ...

Bruer ble sprengt og jernbanen sabotert for å hindre nazistenes frammarsj. Det ble startet ulovlige aviser og flygeblader, folk lot soldater fra motstandsbevegelsen gjemme seg i husene, radioer ble gjemt på loft og i kjellere for å høre de ulovlige sendingene fra London, og nazistenes anlegg ble sabotert. Alt dette for å stoppe et brutalt, voldelig og rasistisk regime fra å ta kontroll over det landet vi er så glade i.

Vi må ikke glemme at folk har blitt fengslet og sendt til konsentrasjonsleirer for å nekte å lære skolebarn nazistisk tankegods.

Glem ikke at folk har blitt utsatt for grusom tortur i kampen for ytringsfriheten.

Og glem ikke at folk har ofret livet i strid for at Norge skal være en suveren, demokratisk stat hvor alle innbyggerne er like for loven

Det er ikke uten grunn at jeg, i strid med eget parti, mener at NATO er et nødvendig onde for å sikre norsk suverenitet. Det er også derfor jeg gjennomfører førstegangstjenesten; fordi et sterkt forsvar er avgjørende for Norges sikkerhet, og for å sikre det og de vi er glade i.

Krig er grusomt.

Ta ikke friheten for gitt.

Artikkeltags