Gå til sidens hovedinnhold

Svar til Bråthen: – Forskjellene har økt

Debatt

Torsdag 8. oktober ble jeg overrasket da jeg leste lederen i Bygdeposten. Jeg oppfattet at redaktøren mente Arbeiderpartiet hadde gått ut på dato.

Har redaktøren glemt at Arbeiderpartiet var det største partiet og fikk omtrent 40 prosent oppslutning ved siste kommunevalg i Modum?

Han skrev at sulten ikke lenger knuger industriarbeideren. Heldigvis knuger ikke sulten veldig mange i Norge i dag. Det betyr ikke at alt er rettferdig i samfunnet vårt.
Forskjellene i Norge har økt mye de siste årene, iflg. forskningsrapport. Arbeiderpartiet sier at noe av årsaken til at forskjellene øker, er at enkelte nesten slipper å være med i spleiselaget, de betaler lite skatt.
Til dette svarer regjeringen at forskjellene er større i andre land enn i Norge. Støre og Arbeiderpartiet svarer at det er urettferdig når en sykepleier/helsefagarbeider betaler mer skatt inn til fellesskapet enn de rikeste i Norge.

Under koronapandemien har vi sett et stort behov for at fellesskapet stiller opp. Velferdsstaten har vært god å ha. Nordmenn er heldige som har en felles pengebinge å ta av når mange trenger tiltakspakker. For at denne felles pengebingen ikke skal gå tom, sier Arbeiderpartiet at de med store kontoer må bidra mer både for å fylle denne bingen og sikre velferdsstaten.

Kommentarer til denne saken