Vaksinasjonen mot koronaviruset går sin seiersgang, også lokalt. Samtidig nærmer ett skoleår seg slutt og like om hjørnet venter et nytt. Det betyr at mange studenter etter hvert skal vende nesen vekk fra mamma og pappa og mot nye områder.

Derfor har Modum kommune i dag kommet med noen klargjøringer på sin Facebook-side

Studenter i utlandet?

Om du skal studere i utlandet neste år, anbefaler Folkehelseinstituttet (FHI) at du fullvaksineres før du reiser fra Norge.

– De dette gjelder i Modum må sende en e-post med dokumentasjon til vaksinasjonsansvarlig Wenche Aase. Her er det også viktig at du oppgir når du skal reise, skriver kommunen på Facebook.

FHI har nemlig gitt kommunene større rom for å finne praktiske løsninger, og intervallet mellom doser for denne gruppen vil i noen tilfeller måtte justeres for å få det til.

Studere i Norge?

Om du skal studere i Norge er det i utgangspunktet fordelaktig om du tar imot tilbud om vaksine i den kommunen du er folkeregistrert.

– Samtidig ber FHI studiekommunene være forberedt på å tilby vaksine til studenter som oppholder seg der, skriver kommunen.

Hovedregelen er at du som student, som andre, skal motta andre dose der du mottok første dose.

– Er du student og skal hjem til Modum i sommer registrerer du deg i vaksinekø og blir prioritert på lik linje med andre innbyggere. FHI jobber med løsning for hvordan du skal fullvaksineres dersom du bare rekker en dose i hjemkommunen.