Gå til sidens hovedinnhold

Større koronautbrudd på NMU

En rekke elever ved Nordre Modum ungdomsskole har i dag testet positivt på korona. Skolens ledelse skriver i en melding til foreldrene nå i kveld at det gjeninnføres et testregime.

Det er elevene på 9. og 10. trinn som er omfattet av testingen. Eksakt hvor mange positive tester går ikke fram av meldingen, men ifølge meldingen fra rektor Ståle Bråthen dreier det seg om et «større antall».

Dette er meldingen som er sendt foreldrene: Vi har i dag fått påvist et større antall positive covid-19 tester på skolen. Dette gjelder foreløpig tre klasser på 9. og 10. trinn. Klassene har fått instrukser i tidligere meldinger. Situasjonen er imidlertid nå såpass uoversiktlig at kommuneoverlegen har besluttet å gjennomføre det som kalles «målrettet midlertidig jevnlig testing» for elevene på 9. og 10. trinn.

Det vil si at alle elevene skal testes med hurtigtest en-to ganger i uken på skolen. Første test gjennomføres på skolen i første time i morgen for alle som er friske og symptomfrie.

Elever med symptomer skal ikke møte på skolen, men teste seg hjemme. Tester kan hentes på teststasjonen på Gustadmoen eller kjøpes på apoteket. Testing avsluttes når alle tester negativt i to runder. Mer informasjon om dette finner dere her. Elever på 8. trinn er foreløpig ikke en del av dette testregimet, men det er viktig at alle med symptomer holder seg hjemme og tester seg med hurtigtest eller kontakter teststasjonen.

Kommentarer til denne saken