Han leder Åmot-firmaet som nylig skrev under kontrakten om å bygge 10 firemannsboliger for Geir Holte og hans firma Holte Utbygging. Boligområdet har såvidt begynt å ta form på Ormåsen i Vestfossen.

Fra tidligere har Holte bygd ut Holtetunet. Det består av sju firemannsboliger og fire tomannsboliger. Dette sto ferdig i 2021. Nå har han altså planer for et nytt tomteområde i nærheten som skal huse 40 boenheter.

Jobb i tre-fire år

– Vi setter i gang rett før sommeren, sier Håvard Brathovde Olsen. Grunnarbeidene har startet og det er en del infrastruktur som må bli klart før byggmesterbedriften fra Modum kan rykke inn med sine håndverkere. Blant annet skal det graves en undergang under skiløypa.

– Det er veldig kult å få en slik kontrakt når markedet tross alt begynner å bli ganske trangt, sier Håvard Brathovde Olsen i Bygdesnekkern AS.

Kontrakten, som er verdt over 100 millioner kroner, gjør at Modum-firmaet er sikret jobb i tre-fire år framover.

Boligene skal bygges moderne og med høy standard.

– Det betyr at det er god kvalitet i alle materialer og med mange vinduer, forteller Brathovde Olsen.

Færre store hus

Snekkerfirmaet merker at det er mindre forespørsler etter bygging av nye hus.

– Vi ser at markedet for eneboliger er ganske bra fortsatt, men det sitter nok litt inne for folk å bygge seg store hus. Det har vært en tendens til å bygge stort og flott. Med høyere priser og renter, har kundene fått en realitetssjekk. Nå er det mer fokus på smarte løsninger, som strømsparing og at boligen kan bygges på seinere.

Vestlandshus Bygdesnekkern doblet omsetningen i 2022. I det nye året er ambisjonene å fortsette veksten.

– Vi vil vokse, men ikke for å bli kjempestore. Det skal være en sunn og bærekraftig vekst, understreker bedriftslederen.

Han vil gjerne at bedriften skal bli større, slik at de kan ta på seg flere store utbygginger.

– Det er dette som er spennende. Det utfordrer oss i både planlegging og ledelse. Dessuten er forutsigbarhet viktig. At vi vet at vi har jobb til våre ansatte framover, sier Brathovde Olsen.

Flere ansatte

Han er sjef for 16 ansatte. Nå vil han gjerne komme i kontakt med flere som kunne tenke seg å jobbe innen byggebransjen.

– Hvor mange flere vi trenger, kommer an på hvordan markedet utvikler seg. Men vi må ha inn et par tre stykker relativt fort.

Brathovde Olsen forklarer at det nødvendigvis ikke er ferdig utdannede snekkere firmaet skal ta inn.

– Vi ønsker oss folk som er interessert i godt håndverk. Vi har ansatt to hjelpearbeidere som nå vil ta fagbrev. Det må ligge i bunnen for de vi ansetter, at de ønsker å få fagkompetanse og komme seg videre, sier daglig leder i Vestlandshus Bygdesnekkeren. Han er ikke bekymret for at markedet ikke skal gå opp igjen på sikt.

– Men det vil nok ta litt tid, avslutter han.