- At nylanseringen vår, Holtefjellpølse, stakk av med en gullmedalje i NM er ekstra moro. Produktet er resultat av et bærekraftinitiativ, men også et godt samarbeid mellom flere av våre lokalmatleverandører, sier Espen Lie i en pressemelding.

Han er leder av Meny-Lauget og kategorisjef ferskvare i Meny.

Lie ble i vinter kontaktet av Eiker Gårdsysteri, som er en av butikkens lokalmatleverandør på ost. Meny bestemte seg for å løse ysteriets matsvinnutfordring og fikk med pølsemaker Albert Idsøe på laget. Dermed ble den grovkvernede-Holtefjellspølsa til som en limited edition utgave.

Vant NM-gull

Nylig vant den nye pølsa gull i NM i kjøtt i klassen «Snadderpølse hot». Den er laget av Jæren Smak-svin, ost fra Eiker og med mesk fra fermentering av Midsummer Hotsauce.

– Det er ikke bare dommerne i NM som liker pølsa. Den har allerede blitt en salgsuksess, sier Lie.