En ekte 24-timers utøver

24-TIMERSUTØVER: Mat, trening, studier og søvn. Det er livet for Stine Lise Stenseth og Majken Smith . – Venninnene mine synes jeg er litt gal, men de heier på meg og synes det er kult om jeg klarer å nå langt, sier Stine Lise.

24-TIMERSUTØVER: Mat, trening, studier og søvn. Det er livet for Stine Lise Stenseth og Majken Smith . – Venninnene mine synes jeg er litt gal, men de heier på meg og synes det er kult om jeg klarer å nå langt, sier Stine Lise. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Stine Lise (21) trener opptil 30 timer i uken for å nå målet om å representere Norge.

DEL

I helgen svømte hun Marienlyst Open – og stilte på flere øvelser. Men i helgen var ikke det store langbanestevnet i Drammen nok.

– Jeg svømte 6 000 meter før vi startet å konkurrere i dag, sa Stine Lise lørdag.

De fleste av oss ser bare lykkelige idrettsutøvere smile mot oss på toppen av en seierspall med medalje rundt halsen.
Den medaljen koster mer enn de aller fleste er villige til å betale.

Bytter klubb

Stine Lise Stenseth har tatt konsekvensen av drømmene sine. Hun er i ferd med å bytte fra Øvre Eiker til Bærumsvømmerne. Hun ble rett og slett for alene i moderklubben.

– Denne uken har jeg trent med Bærumsvømmerne, og vi har svømt 75 000 meter. Det gikk mye lettere enn når jeg svømte noen uker med 70 000 meter delvis alene i Øvre Eiker, sier hun.

All treningen og pendlingen til Bærum har gjort at vekkeklokka ringer 03.55 om morgenen. Kvelden tar hun i åtte-ni tiden. Da har hun vært igjennom to treningsøkter, og en hel skoledag på høyskolen med økonomi og ledelse i Drammen.

Foruten bassengtreningen er det tre styrkeøkter på halvannen time, og enda flere timer basistrening.

Hjelper hverandre

– Det er en rar følelse når klokka ringer og det står 03.55. Men det er ikke tungt å stå opp. Jeg har fått en ny boost, sier Stine Lise, som flytter til Bærum 1. mai.

17 dager senere er hun klar for sin nye klubb.

Stine Lise har virkelig merket hvor mye et miljø betyr.

– Det er noe helt annet når alle er med og trener de samme seriene. Vi hjelper på mange måter hverandre gjennom treningsøktene, sier hun.

Å få litt oppmuntring i dusjen og litt treningssparring på halve økter var ikke nok i lengden.

NM er målet

I fjor tok Stenseth gull under langbane-NM for senior i Drammen. I år er målet nye gullmedaljer.

Derfor trenes det mye, og helgens stevne ble fin konkurransetrening midt inne i årets tøffeste treningsperiode. Stine Lise fant fram tidene fra i fjor, og fant ut at hun svømte klart raskere. Hun satte sågar langbanepers på 50 bryst. Det er imidlertid friøvelsene som er hennes satsingsområde.

– Jeg vet ikke om jeg får betalt for all trening i sommer eller til høsten. Men neste år – da kommer det.

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken