Setter opp skiflygingstog fra Drammen

TOGNYTT: - La bilen stå, pakk sekken med flagg og hopp på skiflygingstoget i Drammen, oppfordrer visepresident Leif Arne Berget og president Wenche Backe i organisasjonskomiteen i Vikersund, sammen med NSB-konduktør Håvard Lersbryggen, Ola Kollerud og Jan Andreassen i NSB.

TOGNYTT: - La bilen stå, pakk sekken med flagg og hopp på skiflygingstoget i Drammen, oppfordrer visepresident Leif Arne Berget og president Wenche Backe i organisasjonskomiteen i Vikersund, sammen med NSB-konduktør Håvard Lersbryggen, Ola Kollerud og Jan Andreassen i NSB. Foto:

Av

For første gang siden 2013 setter NSB opp skiflygingstog til Vikersund.

DEL

(Drammens Tidende) MODUM: Det skriver Vikersund-arrangøren i en pressemelding.

– Hvert år får vi spørsmål om det er mulig å ta toget fra Drammensområdet til skiflygingsrennene. Derfor er vi strålende fornøyd med at NSB nå setter opp egne tog. Vi håper virkelig at så mange som mulig tar toget til Vikersund om to uker. Da kan vi bevise at publikum ønsker skiflygingstog også i årene framover, sier Wenche Backe, president i organisasjonskomiteen.

– Det blir første gang siden 2013 vi setter opp egne skiflygingstog til Vikersund  lørdag 16. og søndag 17. mars. Vi gjør dette for å teste interessen for å ta toget til skiflygingsrennene, særlig med tanke på VM i 2022, sier Jan Andreassen, driftssjef i NSB Øst.

LES OGSÅ: Skistad om de mange fallene i viktige renn: – Tror det er tilfeldig

Oppfordrer til forhåndskjøp

Til vanlig går det ikke lokaltog til Vikersund. Stasjonen betjenes kun av et par tog på Bergensbanen. Skiflygingstoget fra Oslo kommer til å stoppe ved Lysaker, Sandvika, Asker, Lier, Drammen, Gulskogen, Mjøndalen og Hokksund før skiflygingsbygda Vikersund. 
– Fra Vikersund kan man ta skyttelbuss til bakken, eller gå de fire kilometerne til bakken, forklarer Wenche Backe, president i organisasjonskomiteen i Vikersund.

Til rennet om to uker setter NSB opp én avgang lørdag og én avgang søndag. Togene går 13.02 fra Oslo, og returnerer klokken 20 fra Vikersund. NSB oppfordrer publikum til å kjøpe billetter på forhånd.
– Vi håper publikum kan starte den gode hoppstemningen allerede på toget, sier Jan Andreassen.

LES OGSÅ: Snart tomme for skisprint-billetter: – Merker Skistad-effekt

Tog med underholdning

Søndagen er det familiedag i Vikersundbakken med masse barneaktiviteter. Men allerede på toget tyvstarter underholdningen. 
– På toget kommer det på en ekstra passasjer som skal lage show og moro for barna allerede før de har kommet til bakken. Vi håper dette gjør at flere familier lar bilen stå igjen hjemme, og tar toget til familiedagen, sier Wenche Backe i Vikersund. 

Togtilbudet kommer i tillegg til et omfattende transporttilbud som blir satt opp til Raw Air-finalen i Vikersund 15.–17. mars. 
– Nettbuss setter opp egne hoppbusser fra Hønefoss, Kongsberg, Notodden og Oslo direkte til Vikersund hoppsenter. På disse avgangene må man kjøpe billetter på forhånd via våre nettsider. I tillegg går ordinære bussavganger fra Drammen, Hokksund og Hønefoss etter vanlige rutetider. Disse avgangene kan fort bli fulle, forteller Backe.

LES OGSÅ: Guro opplevde krisen i Glassverket. Nå skjer det samme i Larvik to år etter: – Gjør vondt

Skyttelbusser og nattbusser

I tillegg til kollektivmulighetene kan man parkere ved skiltede parkeringsplasser i Modum, og hoppe på skyttelbusser som går fra 08.00 fredag, lørdag og søndag. Utover dagen vil skyttelbussene gå kontinuerlig fra Åmot, Geithus og Vikersund, og stoppe på signal. 
– Det er ikke mulig å kjøre privatbil inn i hoppsenteret. Som tidligere år vil veien bli fysisk sperret, understreker Backe.
Skyttelbussene vil kjøre i Modum til etter festene er slutt fredag og lørdag. Etter rennet fredag kveld er det konsert med Postgirobygget. Når festen er ferdig fredag kveld, blir det satt opp egen nattbuss til Hønefoss og Drammen. 
– Nattbussbillettene må man kjøpe på forhånd på våre nettsider, poengterer Backe.

LES OGSÅ: MIF i samtaler med gammel engelsk storklubb

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags