Stöckl trodde Tande brakk leggen

Oberstdorf, Tyskland 20151229. ¬ Daniel-Andre Tande skuffet med sitt sist hopp i åpningsrennet  i hoppuka i Oberstdorf og falt ned til en tiende plass. I bakgrunnen landslagssjef Alexander Stöckl. ¬ Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Oberstdorf, Tyskland 20151229. ¬ Daniel-Andre Tande skuffet med sitt sist hopp i åpningsrennet i hoppuka i Oberstdorf og falt ned til en tiende plass. I bakgrunnen landslagssjef Alexander Stöckl. ¬ Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Av

Daniel-André Tande lå livløs på bakken etter et fall under trening i Vikersund torsdag.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Det var et stygt øyeblikk rett etter fallet. Han lå rett ut på sletta uten å kunne røre seg, sier landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

Fra sidelinjen fryktet lagkameratene og trenerteamet at sesongen for Kongsberg-hopperen kunne være over.

I sekundene etter fallet brøt det ut full panikk i det norske laget.

– Han løftet hodet. Så la han seg ned igjen. Det er ofte et dårlig tegn, forteller han til Dagbladet.

Fast i bindingen

Men det var heldigvis ikke skadeomfanget som gjorde at Tande ikke kunne røre seg etter fallet.

– Han klarte ikke å komme seg ut av bindingen. Skoen pekte feil retning. Vi trodde leggen knakk, men heldigvis hadde han kommet seg ut av skoen i selve fallet, sier Stöckl

– Jeg testet ny dress og kjørte med presset fart. Jeg ville at den nye dressen skulle føles god og forsøkte å tyne hoppet så mange meter som mulig. Jeg gikk inn for landing litt for sent. Venstreskien skar av og "kuttet" av det høyre beinet. Dermed rullet jeg nedover, illustrerer Tande.

LES OGSÅ: Siste finpuss før alvoret

Hilste med venstre arm

Et spektakulært fall?

– Jeg så ikke fallet selv, jeg bare husker bare at skia sparket av beinet. Jeg kjente at skoen datt av i stedet for at bindingen løste ut. Jeg hadde vel ikke strammet skoen godt nok, sier 22-åringen.

Han forsto ikke selv helt hvordan dramatikken så ut for de andre i bakken.

– Da (Andreas) Stjernen kom løpende, så det vel ut som jeg hadde brukket ankelen tvers av. Han var litt nervøs. "Den ankelen din, Daniel", sa han. "Bare slapp av, det er foten som har falt ut", sier Tande.

Han pådro seg flere kutt i ansiktet og en skikkelig smell i høyrearmen, noe som gjorde at KIF-hopperen fredag hilste med den venstre armen.

LES OGSÅ: – Norges beste bakke

Smertefri til åpningen

– Fryktet du at hele sesongen for Tandes del var ødelagt der og da?

– Jeg begynte å tenke sånn, men heldigvis var det ikke så ille, sier landslagssjefen.

Tande selv forteller om noen minutter der han ikke helt visste omfanget av rundturen.
– I det du stopper opp på sletta, er du alltid redd for at du har slått deg mye, men jeg kjente raskt at det ikke var smerter i knær, ledd og alt sånt. Litt vondt i armen har ikke noe å si. Dette er over før jeg skal hoppe tellende renn i Kuusamo. Det er absolutt ikke noe brudd i armen, sier Tande.

Sist sesong vant han verdenscupåpningen i Klingenthal.
– Det er greit å gjøre seg ferdig med fall før det er poeng å rote bort. Den seieren i fjor ga selvtillit og trygghet for hele sesongen, sier lysluggen fra Kongsberg.

Artikkeltags