Stöckl får trolig Vikersund-ønsket oppfylt

Vikersund  20120222.
Landslagstrener Alexander Stöckl er klar til årets VM i Vikersund. Torsdag starter kvalliken til årets skiflygings-VM.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Vikersund 20120222. Landslagstrener Alexander Stöckl er klar til årets VM i Vikersund. Torsdag starter kvalliken til årets skiflygings-VM. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Foto:

Av

Alt tyder på at det blir hopping på snø i Vikersund neste uke for A-landslagshopperne.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Jeg håper det. Planen er å hoppe fra tirsdag til torsdag. Bakken er ikke endelig klar, men jeg håper de skal klare å få det til i løpet av helgen. Den endelige beskjeden kommer senest søndag, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

– Det er kaldt nok, og da tipper jeg det skal gå bra. De produserer snø og da bør det være mulig å hoppe på snø til uka, sier østerrikeren til NTB.

Han har selv bedt om en samling på snø for sesongåpningen i finske Ruka 25. november.

– Jeg tar med meg A-landslaget. Toppidrettsgruppa drar trolig til Lillehammer. Så tar vi en prat neste torsdag om hvem som får delta i verdenscupåpningen, sier Stöckl.

Bjøreng får trolig Ruka-ja

Alt tyder på at Joacim Ødegård Bjøreng (20) får klarsignal. Han har hoppet inn kvoteplass. Stöckl har et prinsipp om at den som sikrer kvoteplass også skal få ekstraplassen. I tillegg kjempes det om en sjuende plass på laget til rennene i Ruka.

– Bjøreng blir ikke med til Vikersund. Ikke fordi jeg ikke vil ha ham med, men jeg vil ikke bryte opp rutinene hans. Det er bedre for han å fortsette treningsløpet i toppidrettsgruppa, mener Stöckl.

– Han må uansett hoppe skikkelig dårlig for ikke å komme med i verdenscupåpningen. Han har sikret kvoteplass, og da skal han i utgangspunktet også få benytte den, sier den prinsippfaste landslagssjefen.

I Vikersund skal A-landslagshopperne for første gang teste nye dresser. Det blir siste sjanse til å tilpasse utstyr.

– De nye dressene er klare til åpningen i Ruka, men de må hoppes inn. Det blir noen hopp i nye dresser neste uke, sier Stöckl.

LES OGSÅ: Håper å få hoppe i verdenscupen

Ble sendt hjem

Norge har sju plasser i verdenscupen fram til hoppuka.

– Jeg håper at COC-gutta sikrer at vi kan ha sju stykker i hoppuka også denne gangen, sier Stöckl.

I fjor sikret Halvor Egner Granerud kvoteplass, men Asker-hopperen ble sendt hjem igjen etter 36.-plassen i Garmisch-Partenkirchen.

– Han hoppet ikke bra nok, kjedelig for ham. Men det er alltid viktig å la unge hoppere få prøve seg i renn som virkelig teller, påpeker Stöckl.

Artikkeltags