Gå til sidens hovedinnhold

Hundre prosent for Bjerring

Artikkelen er over 4 år gammel

Kjørte inn 110.000 kroner på halvannen time

Vikersund-mannen Jan Martin Bjerring tok virkelig for seg under V75-kjøringen på Leangen Travbane lørdag. Begge hestene den tidligere TV-mannen hadde med seg, vant sine løp.

Først ut var Lille Jim, en syv år gammel vallak etter Åsajerven, som var gjort til dagens største favoritt. Det viste seg å være helt rett. Bjerring serverte hesten et fint løp i andre par utvendig store deler av løpet. Lille Jim svarte ærlig opp da han måtte trave utvendig for ledende Myhreng Brage den siste runden og forlot resten av konkurrentene.

LES OGSÅ: Jakter norsk og svensk suksess

Etter løpet tok ikke Bjerring mye av æren for seieren.

- En utrolig hest, jeg bare sitter på jeg. Det er en takknemlig oppgave når man har en sånn hest. Vi kom godt avgårde fra start og fant en posisjon i andre par utvendig. Der fikk vi ligge tre kvart runde, og det hjalp endel, sa en strålende fornøyd Bjerring etter Lille Jims åttende strake seier.

- Kaller henne Therese Johaug

Langt mindre betrodd var Bjerring med egenoppdrettede Lykke Sara, ei åtte år gammel hoppe etter hans egen Vinning Kos. En flott styring via posisjonene femte innvendig og andre utvendig, var det som skulle til for at Lykke Sara skulle krysse målstreken for fjerde gang i det 71 forsøkt. 

- Det er utrolig stort. Jeg har hatt henne helt siden jeg dro henne ut av mora. «Sara» dro fordel av banen siden det ikke gikk så fort. Hun er kort i beina, men hjemme i trening kaller jeg henne for Therese Johaug – for hun henger med i all slags tempo, strålte Bjerring etter sin andre seier for dagen – og totalt den femte V75-seieren i år.

Moe Svarten vant som kjent storløpet Lars Laumbs løp i januar. De tre øvrige seierne har Lille Jim fikset.

LES OGSÅ: Fantastisk stallform

Ingen suksess for Dalen

Nabogutten Dag-Sveinung Dalen var i aksjon med to hester for Harstad-trener Alf-Einar Jørgensen uten å kunne hevde seg i toppen

Elding Frøya kapret sjetteplassen og 4000 kroner i løpet Lykke Sara vant, mens Sjøvoll Prinsen endte utenfor premierekka.

Kommentarer til denne saken