Satser alt for å nå OL i 2020

FUGL ELLER FISK? Man kan kanskje spørre, men det er ikke et forsøk på å fly fra Alexander Kopland Borsheim. Det er ganske enkelt full fart ut fra startpallen ved bassengkanten på Furumo.

FUGL ELLER FISK? Man kan kanskje spørre, men det er ikke et forsøk på å fly fra Alexander Kopland Borsheim. Det er ganske enkelt full fart ut fra startpallen ved bassengkanten på Furumo.

Artikkelen er over 3 år gammel

– Modum svømmeklubb er helt fantastisk, og jeg mener det er mulig å komme seg til OL som Modum-svømmer, sier Alexander Kopland Borsheim.

DEL

Sist helg svømte 18-åringen inn til fire medaljer under junior-NM i Kristiansand.

Om to og et halvt år er det et ganske annet mesterskap Alexander Kopland Borsheim sikter seg inn imot.

– 100 meter bryst under OL i Tokyo har vært det langsiktige målet lenge, og nå starter den virkelig jobben for å komme med i den norske troppen til mesterskapet, sier den målbevisste svømmeren.

Satser videre – i Modum

Han vil være 21 år innen mesterskapet arrangeres, og håper inderlig at han kan komme dit som Modum-svømmer.

– Slik situasjonen er i dag, ser jeg ingen grunn til å måtte gå til en annen eller større klubb for å nå dette målet, sier Kopland Borsheim.

Han viser til at klubben støtter økonomisk opp om samlinger og konkurranser. Og ikke minst er et nytt samarbeid blant svømmeklubbene i Buskerud viktig.

– Det er dannet en paraply som heter Glitre. Denne gjør at svømmere fra mindre klubber i større grad enn tidligere kan være med på trening hos andre klubber. Det gjør selvsagt at målet om å komme til OL som Modum-svømmer er mer realistisk.

LES OGSÅ: Har ikke bil, lever på mor og far, men sikter mot Tokyo-OL

Økonomi

Trener Petter Koch er noe mer usikker på om det kan gå, men er enig i at Glitre-samarbeidet gjør det hele mer mulig.

– Likevel handler det til slutt om økonomi. De neste årene er helt avgjørende for Alexanders videre utvikling, og han må være mye på samling og konkurranser. Spørsmålet er om klubben har økonomi til å dekke alt, slik de hittil har gjort, da det blir vesentlig mer, sier Koch.

For planen er å satse for fullt etter endt skolegang ved topp-idrettslinja i Drammen.

– Jeg skal leve som en topp-idrettsutøver. Det vil si at jeg ikke planlegger videre studier eller jobb, men skal trene mest mulig, sier Kopland Borsheim.

I satsingen ligger stadig økt fokus på langbane, ettersom OL arrangeres i slike basseng.

– Planen er at jeg i april skal være med på et world cup- stevne i Stockholm, som da arrangeres i langbane.

(Saken fortsetter under bildet)

SUPERDUO: Alexander Kopland Borsheim planlegger sammen med trener Petter Koch å nå OL i 2020.

SUPERDUO: Alexander Kopland Borsheim planlegger sammen med trener Petter Koch å nå OL i 2020.

Jakter sponsorer

Derfor er også 18-åringen i ferd med å gå ut på en offensiv sponsorjakt.

– Ikke først og fremst fordi svømming er en så kostbar idrett, men fordi det medfører store kostnader når man bor for seg selv. Bare det som handler om mat er en stor utgift for en som trener så mye som en svømmer.

Kanskje ikke så rart at det fort kan gå med et helt brød til frokost, når hverdagen på samlinger består av et 20-talls treningsøkter – både svømming og basistrening – i løpet av ei uke.

– Jeg er så heldig å ha med meg Sparebank 1 Modum som sponsor allerede. De sponser jo også klubben, så de bidrar veldig godt.

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken