Gråt av skuffelse, da medaljen glapp

FORTVILER: Emma Flesaker (med børse) fortviler etter å ha fått avist sine ti skudd. Fra venstre: Sander Årskog Vikhagen, Trym Blegenerg Skibrek, Fledsaker og Nora Midtgard. Numedals lag endte til slutt på en hederlig 11. plass.foto: ole john hostvedt

FORTVILER: Emma Flesaker (med børse) fortviler etter å ha fått avist sine ti skudd. Fra venstre: Sander Årskog Vikhagen, Trym Blegenerg Skibrek, Fledsaker og Nora Midtgard. Numedals lag endte til slutt på en hederlig 11. plass.foto: ole john hostvedt

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det er beintøft å skyte sisteetappen på Landsskytterstevnet. Det fikk 16 år gamle Emma Flesaker erfare mandag kveld.

DEL

(Laagendalsposten) 16-åringen fra Vestfossen og Fiskum skytterlag skjøt den fjerde og siste etappen for Numedal skyttersamlag.

Fiskumskytteren, som har hatt en utrolig bra dag, og som allerede er klar for fredagens juniorfinale i felt etter å ha skutt 30 treff, skulle avslutte for Numedal og forsøke å sikre en etterlengtet gullmedalje.

For numedalsskytterne har aldri vunnet samlagsskytingen for ungdommer.

Fra tidligere av hadde de en sølv og en bronsemedalje.

Og da Emma gikk inn på standplassen i Kråkenesmarka, hadde de tre første på laget sørget for at hun fikk den gjeveste skiva og kanskje også den mest krevende.

Nervøs

– Jeg er redd jeg har ødelagt for alle de andre på laget, sa en tydelig preget Emma Flesaker mens hun og de andre numedølene ventet på at skiva hennes skulle bli anvist.

– Jeg slet på prøveskuddene mine, forklarte hun tappert like etter at hun hadde avfyrt de ti finaleskuddene.

Hun måtte ha 100 poeng for vinne, men trengte ikke en eneste sentrumstier, for de tre første skytterne hadde prikket inn 22.

Dessverre gikk det som Emma fryktet.

Ett av de seks kneskuddene endte sin ferd i nieren og når også to av fire liggendeskudd gikk samme vei, var løpet kjørt for et gulljagende numedalslag.

Fikk trøst

Emma Flesaker prøvde i det lengste å holde tårene unna, men da klubbvenninnene og de andre numedalsskytterne kom til med trøstende ord og varme klemmer, så kom tårene.

– Det er sånt som skjer. Emma gjorde sitt beste, trøstet Halvor Kongsjorden.

Den rutinerte skytteren kaller det å ligge på denne skiva et aldri så lite helvete.

Trioen Sander Årskog Vikhagen, Nora Midtgard og Trym Blegeberg Skibrek, alle Jondalen, som skjøt de tre første etappene følte med fiskumjenta.

Sander skjøt 100 poeng med ni sentrumstiere, Nora fulgte opp med 100 og sju sentrumstiere, mens Trym åpnet med 9,7, men de ni andre skuddene satt i tieren.

Østfold vant med 399 poeng, mens Numedal ble nummer 11 med 396 poeng.

Sander Å. Vikhagen ble fjerde beste individuelle skytter.

LES OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken