Lokale talenter møtte Klæbo

MØTTE STJERNER: De lokale talentene Helene Marie Fosseholm (nr. to fra v.), Kristine Stavås Skistad og Andreas Kirkeng fikk møte profilene Ragnhild Haga (t.v.) og Johannes Høsflot Klæbo (t.h.).

MØTTE STJERNER: De lokale talentene Helene Marie Fosseholm (nr. to fra v.), Kristine Stavås Skistad og Andreas Kirkeng fikk møte profilene Ragnhild Haga (t.v.) og Johannes Høsflot Klæbo (t.h.). Foto:

Av

Tre lokale langrennstalenter har den siste uka deltatt på en internasjonal samling i langrenn på Sjusjøen.

DEL

(Drammens Tidende) RINGSAKER: Leiren, som er den største i sitt slag, er arrangert av Norges Skiforbund i samarbeid med Equinor Morgendagens Helter – og i år deltok rundt 200 løpere og ledere fra 19 forskjellige nasjoner.

På leiren har noen av de beste juniorløperne fra hele verden vært samlet, og det har derfor vært en flott arena for Helene Marie Fossesholm (Eiker), Kristine Stavås Skistad (Konnerud IL) og Andreas Kirkeng (ROS IL) å kunne teste hva slags nivå de er på. 

– For å bli best må du også trene med de beste og det legges det til rette for på Equinors international junior camp. Når både Helene, Kristine og Andreas har fått trent sammen med utøvere fra hele verden en hel uke så vil de sikkert bli inspirert til å opprettholde innsatsen, gløden og viljen til å bli en enda bedre langrennsløper, sier Johannes Høsflot Klæbo og Ragnhild Haga som er mentorer for Equinor Morgendagens Helter.

Både Klæbo og Haga deltok på en hard treningsøkt sammen med deltakerne, og fikk med egne øyne se hvordan nivået er på juniorløperne.

– Det er ikke noen tvil om at det gror godt i langrennssporten også utenfor Norge og vi måtte gi maks innsats for å henge med på treningsøkten i myra, sier de to.

LES OGSÅ: Stortalent fortsetter satsingen utenlands

Har lært mye

Helene Marie Fossesholm og de andre deltakerne på samlingen har både fått testet kropp og hode i løpet av den siste uken. Flere harde treningsøkter, men også foredrag om kosthold og treningsmetodikk har stått på programmet. Blant annet holdt både Johannes Høsflot Klæbo og Ragnhild Haga hvert sitt foredrag for å inspirere juniorløperne.

– Det å trene sammen med langrennsløpere fra hele verden på Equinor international junior camp har gitt oss en unik mulighet til å lære av andre nasjoner og ikke minst se om vi holder et godt nivå sammenlignet med de utenlandske utøverne, sier Fossesholm.

– I tillegg var det inspirerende å høre hvordan Johannes og Ragnhild trener for å bli enda bedre, og jeg har fått flere tips om hvilke endringer jeg kan gjøre i mitt treningsarbeid, sier Eiker-talentet.

MANGE MED: Her er alle som deltok på samlingen, med landslagsprofilene Ragnhild Haga og Johannes Høsflot Klæbo i forgrunnen.

MANGE MED: Her er alle som deltok på samlingen, med landslagsprofilene Ragnhild Haga og Johannes Høsflot Klæbo i forgrunnen. Foto:

Rekordmange nasjoner

Dette er åttende gang at det arrangeres en slik talentleir for internasjonale utøvere og trenere. Og for Norges Skiforbund og Equinor har det vært viktig å gi noe tilbake til hele langrennssporten, og ikke bare til de norske utøverne.  

– Vi har alltid hatt som mål at denne leiren skal være et sted der vi deler treningsmetoder mellom de forskjellige nasjonene. Derfor er det urolig gøy at vi i år har hatt med utøvere og trenere fra 19 forskjellige land, og at en nasjon som Kina er med for første gang, sier utviklingssjef i Norges Skiforbund Brit Baldishol.

LES OGSÅ: Langrennsstjerne sikter mot skyene

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags