Gå til sidens hovedinnhold

– Det verste som kan skje er vel at vi lander med trynet først i ei bjørk

Artikkelen er over 5 år gammel

I morgen er Anders Backe nok en gang kinoaktuell, som en av flere kjente og mindre kjente skikjørere, i filmen Supervention 2.

Ett av stedende Backe prøver seg er ved T-banestasjonen på Romsås i Oslo. Her er det duket for noen flotte triks, men jibberen fra Vikersund fungerer mer som snøplog enn skikjører.

– Heldigvis har jeg lært hjemmefra at «tre» mot en er feigt, så det skjer sikkert ikke, sier Backe om muligheten for å lande på trynet i ei bjørk.

Sitatet er hentet fra denne vidoen:

Anders Backe er redd for å lande rett i ei bjørk, under innspilling av skifilmen Supervention 2

 

Koboltgruvene

Men Backe er slett ikke det eneste lokale innsalget i Supervention 2. 30-åringen tok nemlig også med seg skiene og film-teamet til nettopp Modum og Koboltgruvene.

– Jeg har alltid ønsket å finne områder for skikjøring i hjemtraktene og etter at jeg og kona flytta opp til Simostranda så har treningsturene gått i åsen og terrenget rundt Koboltgruvene. Jeg ønsker å finne på noe nytt, noe unikt og som har den wow-faktoren, så det å kombinere håndlagde gruver og hull med skikjøring så jeg på som en bra kombinasjon, sier Backe.

Å hoppe over de enorme dagbruddene er ikke noe man gjør samme ettermiddagen ideen kommer opp. Timevis med planlegging, regning av fart og vinkler, testing av kameraposisjoner også videre må til før man i det hele tatt spenner på seg skiene.

Hvordan det gikk får man se når Supervention 2 har premiere på norske kinoer denne uken.

Travle dager

Allerede onsdag var Backe og hans filmkompiser på plass i Trondheim for førpremiere. Der ble filmen godt mottatt.

– Akkurat nå sitter jeg på flyet videre til Bergen for kveldens førpremiere. Så er det tilbake til Oslo og hovedpremieren der i morgen, sier Backe på telefon fra flyet til Vestlandshovedstaden torsdag.

Først søndag blir filmen vist på Modum kino, og Backe gleder seg til at hjembygda skal få se hans siste sprell.

– Det blir spennende å se hvordan filmen blir tatt imot blant kjentfolk.

Kommer med teamet

Søndag er ikke Backe selv på plass, men tirsdag – som igjen er kinodag i Vikersund – blir det stor ståhei.

– Jeg skal ta med meg flest mulig av filmfolka, slik at vi alle er på plass. Da er det bare å stikke innom for autografjegere og alle andre, sier Backe.

Og hvem veit. Kanskje venter en rolle i Supervention 3 på en heldig moing?

– Hehe. Det hjelper i hvert fall å vise seg fram, så kan det alltids være et håp, sier Backe, og understreker at noen beslutning om en eventuell tredje film ikke er fattet ennå.

Kommentarer til denne saken