Året blir 2022. Det melder Norges Skiforbund, som er den formelle søkeren av mesterskapet, i en pressemelding på sine egne hjemmesider.

Generalsekretær Stein Opsal og skipresident Erik Røste får mandat til å sluttføre avtaler med Modum kommune og arrangør, og det vil bli nedsatt en søkerkomité som skal utforme søknadene på vegne av skiforbundet og Vikersund.

SE ALT FRA RAW AIR 2017

Formalitet

I realiteten er søkingen om et VM i skiflyging kun en formalitet. Skiflygingsorganisasjonen KOP har nemlig enighet om rullering av mesterskapet mellom verdens skiflygingsbakker, noe som gir VM til Vikersund hvert tiende år.

– I 2022 er det vår tur, så nå skal vi utforme en søknad og gjennom de formaliteter og prosesser som Det internasjonale skiforbundet (FIS) krever, sier Håvard Orsteen til Bygdeposten.

LES OGSÅ: – Folk er noen griser

Den tidligere skiflygingspresidenten er mannen som drar i trådene, uten at han har tenkt å gjøre comeback i den lokale organisasjonskomiteen.

– Dette er kun for at Stig Hamstad og resten av hans mannskap skal få en liten pustepause etter Raw Air. Så fort søknaden er lever 1. mai, tar organisasjonskomiteen igjen over styringen, og det er de som skal planlegge selve mesterskapet, sier Orsteen.

LEDER: Takk, Polen!

Bildeserie

Se bildene fra helga i Vikersundbakken

 

Femte VM

To ganger tidligere har det vært konkurrenter om VM. Den første gangen var før VM i 2000, men da trakk Kulm sin søknad. Også til VM i 2012 var det konkurranse, men Vikersund fikk mesterskapet da det var deres tur – ut fra rulleringsplanen.

– Vi regner ikke med konkurranse i år, men tar jo forbehold. Derfor sier vi at hvis vi får VM, blir det tildelt under FIS-kongressen i Hellas i mai 2018, sier Orsteen.

VM 2022 blir Vikersunds femte. Det første fant sted i 1977, og det foreløpig siste var i 2012.

Et VM i 2022 medfører også prøve-VM i 2021.

LES OGSÅ: Arrangementssjefen: – Som en godt regissert film