Stjernen kommer ikke til Vikersund – avsluttet karrieren med 2.-plass i Granåsen

LEGGER OPP: Andreas Stjernen avsluttet karrieren med 2.-plass i torsdagens renn i Granåsen.

LEGGER OPP: Andreas Stjernen avsluttet karrieren med 2.-plass i torsdagens renn i Granåsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Andreas Stjernen endte på 2.-plass i sitt siste renn på toppnivå. Ryoyu Kobayashi vant verdenscuprennet i Granåsen.

DEL

Raw AirTrønderen hoppet meget bra på hjemmebane, men klarte ikke å gjøre noe med suverene Kobayashi, som allerede har sikret sammenlagtseieren i verdenscupen.

Japaneren leverte to kjempehopp på 141 og 141,5 meter. Med det sikret han seieren 10,4 poeng foran Stjernen, som hoppet 137 to ganger.

– Nå er jeg egentlig jævla glad for hoppingen, så synker det vel mer inn etter hvert at det er ferdig. Akkurat nå er jeg bare veldig, veldig glad. Det var en fin avslutning, sa Stjernen til NRK etter rennet.

Selv om seieren glapp, avsluttet trønderen karrieren med en god prestasjon. 30-åringen legger nå skiene i boden og kan se tilbake på ett OL-gull, ett VM-gull, ett VM-sølv og én VM-bronse i lagkonkurranser. Han står også med to individuelle NM-gull og én verdenscupseier.

Kraft rykket ifra

Robert Johansson jakter sammenlagtseieren i Raw Air og lå 5,9 poeng bak ledende Stefan Kraft før torsdagens renn. Den avstanden økte ytterlige da Johansson måtte ta til takke med en 10.-plass med 270,6 poeng, mens Kraft endte på tredjeplass i torsdagens renn.

Johansson ligger nå 15,2 poeng bak østerrikeren og ble passert av verdenscupvinner Kobayashi, som har 9,5 poeng opp til teten i Raw Air-sammendraget.

Johann André Forfang ble Norges nest beste på 5.-plass. Tromsøværingen fikk totalt 275,6 poeng for hopp på 134 og 132,5 meter.

Marius Lindvik og Robin Pedersen kom seg til finaleomgangen, men klarte aldri å utfordre teten. Pedersen ble nummer 28 med 240,2 poeng, mens Lindvik endte på 30.-plass og tok 237,3 poeng.

Granerud skuffet

Halvor Egner Granerud har slitt den siste tiden og fikk det ikke heller ikke til å klaffe i Granåsen torsdag. Tross et hopp på 125 meter holdt ikke 120,2 poeng til finaleplass for Asker-gutten, som ble nummer 32.

Thomas Aasen Markeng hoppet like langt som Lindvik, men dårligere stilpoeng resulterte i 117 poeng, noe som ikke holdt til finaleplass. 18-åringen endte på 36.-plass.

Fredag skal hopperne i aksjon i Vikersund. Raw Air avsluttes søndag, mens siste renn i verdenscupen er søndag 24. mars i slovenske Planica.

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags