Super helg for Lien

VANT TIL SLUTT: Etter en tredjeplass på lørdag ble det seier for Tom Kristian Lien på søndag. Hokksund-føreren kjører i utgangspunktet rally, men måtte vise seg fram på hjemmebane.

VANT TIL SLUTT: Etter en tredjeplass på lørdag ble det seier for Tom Kristian Lien på søndag. Hokksund-føreren kjører i utgangspunktet rally, men måtte vise seg fram på hjemmebane. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Fem omgangsseiere, finaleseier søndag og tredjeplass lørdag er fasit for fartsfantomet fra Hokksund.

DEL

Tom Kristian Lien kjørte som en Gud i sin Golf under NM bakkeløp i Vikersund hoppsenter i helgen. Den erfarne rallysjåføren viste seg fram for «hjemmepublikummet» med svært aggressiv kjøring.

– Bakkeløp er en spennende og intens konkurranseform, der man må være topp skjerpet og på hugget hele veien. Konkurransen er hard, og en liten feil som koster noen tidels sekund kan være forskjellen mellom første- og tredjeplass, slik jeg fikk erfare i finaleomgangen på lørdag, sier Lien i en pressemelding.

LES OGSÅ: Spennende NM-åpning i Vikersund

Sur svi – søt kløe

For det ble en noe sur avslutning på lørdagen for Lien. Etter tre omgangsseiere avsluttet han med en bitte liten feil og dermed tredjeplass i finalen.

Derfor var det ekstra moro med fullklaff igjen søndag – da også i finalen.

– Søndag gjorde jeg svært lite feil, noe jeg selvsagt er veldig fornøyd med. Med seier også i forrige helgs Hurumsprinten vil jeg virkelig si jeg har hatt en knallstart på sommersesongen, sier Lien fornøyd.

LES OGSÅ: Norges beste varebilsjåfør

Lange svev

Selv om det ikke var skiflyging i hoppsenteret denne helgen, ble det mange lange svev likevel. For på vei inn på sletta i monsterbakken, fikk de fleste luft under hjulene.

En av dem som ikke var redd for å hoppe langt, var nettopp Lien. Det endte heldigvis godt.

– Bilen er like hel etter helgens løp, så nå skal den bare få en liten service før vi drar til sørover på torsdag for å delta i neste NM-runde i rally. Der skal vi gasse videre og håpe at vi kan fortsette den positive trenden og forhåpentligvis være blant de tre beste. Det må bli målsettingen, sier Lien offensivt.

For øvrig imponerte Olav Fredriksen fra Vestfossen med fjerde- og tredjeplass i en innleid Citroën C4 i klassen for rallycrossbiler over 2,4-liters motor. I denne klassen ble også Amund Lund Reistad fra Prestfoss nummer sju begge dagene.

MER OM HELGENS NM-RUNDE LESER DU I TIRSDAGENS PAPIRAVIS.

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags