Svendsen først ut på sprinten

Foto:

Av

Emil Hegle Svendsen gikk og trippet torsdag under 20-kilometeren i Östersund uten å gå. Lørdag går 31-åringen ut som førstemann på sprinten.

DEL

Johannes Thingnes Bø starter som nummer 14, mens Ole Einar Bjørndalen går ut som nummer 20.

Øvrige norske startnummer: Erlend Bjøntegaard 47, Lars Helge Birkeland nummer 60 og Henrik L'Abée-Lund 100.

Svendsen har ikke det treningsgrunnlaget som skal til for å delta i alle øvelsene i verdenscuppremieren i Sverige. Derfor var ikke 20-kilometeren på programmet for hans del denne gangen. Han fikk oppleve at lagkameratene gjorde sakene sine godt.

Thingnes Bø på andreplass, Birkeland på fjerde- og Bjørndalen på femteplass var de norske høydepunktene. En Svendsen i godt gammelt slag kunne han fort ha blandet seg inn i tetbildet han også.

Ville ikke risikere noe

– Tre renn på fire dager fant vi ut er litt vel mye. Jeg ville ikke risikere å gå på en smell akkurat nå, sa Svendsen til NTB tidligere i uken.

Trønderen fulgte spent med på sine konkurrenter, men fikk se at franske Martin Fourcade vant som han ville. Samtidig fikk han også oppleve at franskmannen gikk rundt og var sur fordi hans skyttetrener Siegfried Mazet valgte Norge foran denne sesongen.

– Det er helt utrolig slik jeg ser det. Han må jo bare legge det bak seg, sa Svendsen til NRK under fredagens pressetreff.

Östersund som lekeplass

Trønderen har gode minner fra Östersund. Under VM i 2008 herjet han med konkurrentene. I fjor hadde han fjerdeplass på 20-kilometeren, 7.-plass på sprinten og 5.-plass på jaktstarten.

Svendsen liker godt de tøffe løypene som Östersund har å by på. Lørdagens sprint starter kl. 14.45. Drøye 25 minutter senere kommer svaret på hvor Svendsen står akkurat nå i forhold til konkurrentene.

Sprinten danner også grunnlaget for søndagens 12,5 kilometer jaktstart. (©NTB)

Artikkeltags