Bussen var Ole Einar Bjørndalens «hjem» de to siste årene av karrieren og inneholder blant annet et tilnærmet fullverdig treningssenter. Det var også soveplass og skiskytterstjerna fra Simostranda brukte denne som fast base i forbindelse med trening og konkurranser i Europa.

Ifølge VG blir bussen for dyr for Norges Skiskytterforbund. Til VG sier idrettssjef Odd-Bjørn Hjelmeset i skiskytterforbundet at de lenge har forsøkt å få til en avtale, men at de ikke har klart å skaffe finansiering av det rullende vidunderet.

Da Ole Einar Bjørndalen fikk bygget det rullende treningssenteret uttalte han bussen ville gjøre det lettere for ham å holde seg i toppen av skiskyttersirkuset på tampen av karrieren og at han kunne trene smartere under høydeoppholdene.

Treningssenteret i bussen ble levert og montert av Ole Einars barndomskompis, Knut Ole Kopland som driver Gym 2000.

 

Har strukket seg langt

Ole Einar selv skal ha strukket seg langt prismessig for å få til en avtale. Han har også tilbudt Olympiatoppen å kjøpe bussen. Heller ikke de har klart å finansiere et kjøp.

Bare skøytemøllen i bussen kostet rundt én million kroner å få installert. I tillegg har den styrketreningsrom, soveplass til seks personer, dusj og et velutstyrt kjøkken.

Nå er det fare for at utøvere i andre land kan få glede av herlighetene. De norske utøverne har hele tiden håpet at de ville forbli på norske hender og kunne bli brukt av landslagsmiljøet videre. Slik det ser ut nå faller den drømmen i grus.

Til VG sier Ole Einar Bjørndalen at når hverken skiskytterforbundet eller Olympiatoppen har midler til å kjøpe den, så vil han se seg om etter andre interessenter for busskonseptet eller selge den stykkevis og delt.

 

Ville hatt stor glede av den

Odd-Bjørn Hjelmeset er ikke i tvil om at bussen ville vært et meget kjærkomment tilskudd til miljøet, og han frir gjennom VG til pengefolk som kan være villig til å hjelpe dem.

– Vi kunne brukt den til en masse ting – tillegg til å trene smartere, legger han til.