«Ole Einar Bjørndalen – seier for sier» var statskanalens hyllest til tidenes mestvinnende vinterolympier. Og selv om Bjørndalen ikke er klar for sitt sjuende OL, stoppet ikke det seerne fra å strømme til NRK 2.

Populært sakte-TV

Det er VG som melder at også denne formen for sakte-TV har fenget den norske befolkning. Ifølge avisen fulgte i snitt 47.000 mennesker sendingen, og på det meste var 1,4 millioner innom kanalen samtidig.

Analysesjef i NRK Kristian Tolonen forteller til VG at prosjektet har vært en suksess.

– At vi har 47 000 seere i snitt over en så stor sendeflate er veldig bra. Folk går litt ut og inn av slike konsepter. Til sakte-tv å være har dette absolutt vært en suksess for NRK, sier han.

 

Bedre enn drømmene

Det er Krokstadelvingen Ole Kristian Stoltenberg, som er «hjernen» bak den 55 timer lange Bjørndalen-sendingen. Overfor VG legger han ikke skjul på at engasjementet blant seerne overrasket ham.

– Mottagelsen var mye bedre enn jeg turte å drømme om. Det er tydelig at mange fremdeles er interessert i Bjørndalen. Han er en fantastisk idrettsmann som har et bredt feste blant folket, sier han til VG.

OGSÅ BYGDEPOSTEN HAR TIDLIGERE HEDRET OLE EINAR – MED BJØRNDALENPOSTEN.