Støtter skiflygingsfesten igjen

400.000: Vikersund tildeles 400.000 kroner av Buskerud fylkeskommune til vinterens skiflygingsarrangement.

400.000: Vikersund tildeles 400.000 kroner av Buskerud fylkeskommune til vinterens skiflygingsarrangement. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nok en gang velger Buskerud fylkeskommune å støtte opp om verdenscuparrangmentet i Vikersundbakken.

DEL

Det har nær sagt blitt en tradisjon: Vikersund arrangerer verdenscup i skiflyging, og fylkeskommunen stiller opp med økonomisk støtte.

Det er også tilfelle for Raw Air-arrangementet i mars 2018. Denne gang er beløpet 400.000 kroner.

– Vikersund er vertskap for et stort internasjonalt arrangement, og vi i fylkeskommunen er opptatt av at slike idrettsarrangementer kan gjennomføres i vår region, sier Tonje Kristensen (Ap), leder av hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse.

Når mange

Den norske Hoppuka Raw Air arrangeres for andre gang. Den starter i Holmenkollen 9. mars, fortsetter i Lillehammer, Trondheim, og avsluttes med superfinale på Vikersund 16. – 18. mars. At arrangementet når mange, er viktig for hovedutvalget.

– Skiflyging i Vikersund er spektakulært og når ut til millioner av TV-seere verden rundt, fortsetter hun.

Arrangørene, FIS (Det internasjonale skiforbundet) og NSF (Norges Skiforbund) har som målsetting at norsk hoppuke skal være det viktigste kulturarrangement i Norge.

Frivillighet

Skiflyvningsbakken i Vikersund er nasjonalanlegg for skiflygning, Det er en stiftelse som eier anlegget. Buskerud fylkeskommune er representert i stiftelsen sammen med Vikersund IF og Modum kommune.

– World Cup-arrangementet skaper frivillighet i lokalsamfunnet gjennom å involvere 1 000 frivillige på selve arrangementet, de fleste fra lokalregionen, noe som skaper eierskap og stolthet til stedet, sier Kristensen.

Fylkeskommunen og arrangør har hatt tett samarbeid i tilknytning til arrangementene som fylkeskommunen viderefører. Rosthaug videregående skoles linjer som Media, Mat, Byggfag og Elektronikk har oppgaver både i forberedelsesfasen og under selve arrangementet.

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken