Lar champagneflaska stå en stund til

FÅR PENGER: Det meste tyder på at Vikersund hoppsenter vil motta penger fra staten til drift neste år, men før endelig vedtak avventer styreleder Terje Bråthen åpningen av champagneflaska.

FÅR PENGER: Det meste tyder på at Vikersund hoppsenter vil motta penger fra staten til drift neste år, men før endelig vedtak avventer styreleder Terje Bråthen åpningen av champagneflaska. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg føler vi har hatt tak i hjørnet på disse pengene så mange ganger, at champagnekorken skal få vente til vi virkelig har dem i lomma.

DEL

Det sier Terje Bråthen, styreleder i Stiftelsen Vikersund hoppsenter, etter de siste dagers signaler om at Vikersundbakken kommer til å motta driftsstøtte årlig fra neste år.

Kampen om statlige overføringer har vært så lang, at det ikke nytter å oppsummere den i korte trekk. Men siste utvikling er at Aps Masud Gharahkhani har funnet fem millioner til anlegget i partiets alternative statsbudsjett. Samtidig poengterer Morten Wold (FrP) at også regjeringen vil finne rom for dette i sitt endelige budsjettforslag.

– Jeg er veldig fornøyd med de siste dagers signaler fra Stortinget. Likevel tør jeg ikke juble før jeg ser at finansieringen er vedtatt og vi har pengene på konto, sier Bråthen.

LES OGSÅ: Vikersund leverte sin VM-søknad til FIS

Mange ønsker

Pengene det er snakk om skal gå til løpende drift og vedlikehold av anlegget. Det innebærer videre utvikling av nasjonalanlegget Vikersund hoppsenter.

– Styret holder på å jobbe med en masterplan, som sier mye om hva hoppsenteret skal være og inneholde i årene som kommer, forteller Bråthen.

Han vil ikke gå i detaljer på om en slik masterplan innebærer flere stillinger og ansatte folk, men røper noen av ideene som finnes.

(Saken fortsetter under faktaboksen)

– Det snakkes eksempelvis mye om tribuner i søndre del av anlegget. Det vil koste penger, men også generere inntekter gjennom billettsalg.

Toaletter og heis til andreetasje av skiflygingskroa, samt flere stoler i stolheisen er andre eksempler Bråthen trekker opp av hatten.

Mye gjeld

Stiftelsen Vikersund Hoppsenter har dessuten mye gjeld. Trolig vil derfor mye av pengene de første årene gå til å nedbetale så mye som mulig av denne.

– Om lag 20 millioner kroner er det vi har i gjeld. Ved å bruke driftsmidler til å betale dette, kan kanskje det årlige arrangementet slippe unna med lavere bakkeleie. Med andre ord vil pengene være viktige også for å generere andre inntekter og sitte igjen med mer overskudd, sier han.

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken