Magnus nær EM-plass

PÅ VEI: Magnus Fredriksen har stø kurs mot en stor karriere som håndballspiller, og er med i den norske bruttotroppen til EM.

PÅ VEI: Magnus Fredriksen har stø kurs mot en stor karriere som håndballspiller, og er med i den norske bruttotroppen til EM. Foto:

– En bekreftelse på at trening fungerer.

DEL

Vestfossingen Magnus Fredriksen har hatt en suveren sesong for Elverum håndball. Fjerdeplass i serien og spill i Champions League har han vist styrke både som lagspiller og med enkeltprestasjoner.

Nå får han også «betalt» av Norges Håndballforbund med å være en del av bruttotroppen til EM i Kroatia i januar.

– Det er selvfølgelig veldig morsomt og gøy, sier Fredriksen til Bygdeposten.

LES OGSÅ: Magnus (20) styrer mot toppen

Jobbet hardt

20-åringen har jobbet målrettet for å oppnå drømmen om en gang å bli profesjonell håndballspiller. Allerede i sin første sesong i norsk eliteserie er han altså en del av den 28 mann store troppen som får mulighet til å komme seg til mesterskapet på nyåret.

– Dette er en bekreftelse på at trening fungerer. Trening gjennom mange år har gjort meg god nok for nivået, og jeg har fått en bra sesong, sier Fredriksen.

Blir vanskelig

19. desember gjør landslagssjef Christian Berge det endelige uttaket av EM-troppen. Der er det vesentlig færre navn med, og Fredriksen tror det blir vanskelig å nå helt opp.

– Det betyr likevel ikke at jeg ikke skal gi alt for å klare det, men nivået på norske håndballspillere er høyt, sier han.

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags