Sesongoppkjøringen står for tur – må finne ny trener

FERDIG: Tom Erik Fredriksen velger å gi seg som MFK-trener etter to sesonger. I stedet har han takket ja til å gå inn i klubbens styre.

FERDIG: Tom Erik Fredriksen velger å gi seg som MFK-trener etter to sesonger. I stedet har han takket ja til å gå inn i klubbens styre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tom Erik Fredriksen har sagt «Nei, takk» til å fortsette som MFK-trener, men vil trolig bidra i klubbens styre.

DEL

Bygdeposten skal ikke komme årsmøtet i klubben i forkjøpet, men at vestfossingen som de to siste årene har trent Modum FKs fjerdedivisjonslag gir seg er sikkert.

– Ja, det stemmer. Jeg var i tenkeboksen gjennom mye av høstsesongen, og bestemte meg til slutt for at det er riktig for meg å gi meg, sier Fredriksen.

Også assistenttrener Christian Nygaard har valgt å ikke være med videre.

– Ikke ønskelig

Sportslig leder Ole Bjerknes innrømmer at det slett ikke er optimalt å stå uten trenerteam i starten av desember.

– Selvsagt skulle vi gjerne hatt dette på plass, men det er dessverre ikke opp til oss alene å avgjøre framdriften, sier han.

Klubben har nemlig i tre-fire uker allerede snakket med en kandidat, men sist helg valgte han til slutt å si nei.

– Vi har flere kandidater på blokka, og skal snakke med noen til uka, forteller Bjerknes.

Nye spillere på gang

Han mener samtidig at trenersituasjonen ikke er avgjørende for hvor slagkraftige MFK-gutta skal bli i 2018-sesongen.

– Hovedkjernen av spillerne har allerede takket ja til en ny sesong, mens noen venter for å se hva som blir opplegget videre, sier han.

Ifølge Bjerknes er klubben også i dialog med et par nye spillere, hvor den ene er det han beskriver som en tydelig forsterkning med erfaring fra høyere nivå.

Vil bidra

Selv om Fredriksen gir seg som hovedtrener, tyder mye på at han fortsatt kommer til å bidra for klubben – som styremedlem.

– Jeg har i hvert fall fått en henvendelse om det, som jeg har takket ja til. Det er et ønske om å ha større kunnskap og fokus på det sportslige i styret, så det er noe jeg ser fram til, sier Fredriksen.

Viktig kompetanse

Styreleder Pål Lohne kjenner ikke til at Fredriksen er spurt om å gå inn i styret, men forteller at dette er i henhold til styrets ønske.

– Det er viktig med sportslig kompetanse, og hvis Tom Erik er den som kommer inn i styret vil vi få mye av det. Samtidig får vi også videreført mye av hans tankesett, sier Lohne, som er lei seg for at han velger å gi seg som trener.

– Styret har vært veldig fornøyd med den jobben Tom Erik har gjort, og skulle gjerne hatt han med videre i trenerteamet.

Ble for mye

Allerede i slutten av oktober fortalte Fredriksen til Bygdeposten at han var i tenkeboksen. Årsaken var at han ganske enkelt synes det de siste to årene har blitt for mye fotball.

– Det er også mye av årsaken til at jeg velger å gi meg. Med jobb i Strømsgodset på dagtid og så fotball for MFK på kvelden blir det rett og slett litt i overkant.

I tillegg spiller helsen inn. Fredriksen er nemlig egentlig uføretrygdet, etter en ryggoperasjon.

– Jeg er så heldig at jeg har fått være med på et prosjekt hvor jeg har fått satt inn to proteser i ryggen. Det gjør at jeg orker mer enn jeg gjorde før jeg ble operert, men likevel merker jeg at det begynner å bli nok, sier han.

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags