«Stilling ledig»: Dugnadshjelp i 900 arbeidstimer

TRENGER HJELP: Claus Arnesen (t.h.) og Reier Andre Sønju i Modum skisenter gjør de siste justeringene i heishuset før sesongåpning, mens de etterlyser flere frivillige til å bidra på dugnad, slik at enda flere kan kose seg med skikjøring i årene som kommer.

TRENGER HJELP: Claus Arnesen (t.h.) og Reier Andre Sønju i Modum skisenter gjør de siste justeringene i heishuset før sesongåpning, mens de etterlyser flere frivillige til å bidra på dugnad, slik at enda flere kan kose seg med skikjøring i årene som kommer. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nærmere 300 timer hver vinter holder Modum skisenter åpent. Det krever mye mannskap.

DEL

Hvis kuldegradene kommer tilbake for fullt, og alt går etter planen, kommer Modums lengste ungdomsklubb, kanskje best kjent som alpinbakken i Vikersund, til å åpne 16. desember.

– Målet er at de nederste 400 meterne skal være klare da, men været må være på lag med oss, sier Claus Arnesen.

Hver tredje time

Sammen med styreleder Reier Andre Sønju forteller han om travle dager, når spydene i alpinbakken produserer vinterføre.

– Hver tredje time må vi ha folk innom anlegget for å sjekke at ting går som det skal. Det er altså hele døgnet, hver dag det produseres snø, sier Sønju, som mener at Arnesen burde hatt egen seng i varmebua.

For mye av arbeidet i Modum skisenter faller på noen få ivrige dugnadssjeler. Derfor etterlyser alpinklubben flere til å være med.

– Den harde kjerne består av ti personer, og i alt vil jeg si vi har en gruppe på 30, sier Sønju.

Enklere for alle

De to håper flere ønsker å bidra, slik at bakken kan holdes åpen for barn og voksne.

– Det kreves minst to, og helst tre personer hver eneste time vi har åpent. I tillegg kommer snøproduksjonen. Dess flere vi har å ta av, dess mindre blir jobben for den enkelte, poengterer Arnesen.

Skisenteret holder åpent cirka 300 timer hvert år – noe avhengig av hvor lang sesongen blir. Det vil si minst 600 og helst 900 dugnadstimer for å holde heis og kiosk åpen.

(Saken fortsetter under faktaboksen)

Fakta

Modum skisenter

  • Tidligere Vikersund alpinsenter.
  • 800 meter lang alpinbakke med to nedfarter og heis.
  • Bigjump og rails i egen «park».
  • Trenger flere frivillige til å bidra til drift og snøproduksjon.
  • Åpen på kveld fire dager i uken, samt lørdager og søndager.

Bedre anlegg

De siste årene har det blitt investert mye penger i anlegget, for at behovet for mannskaper skal bli mindre. Likevel trengs det altså folk.

– Anlegget blir bare bedre og bedre. Likevel kreves det mye. Denne sesongen har vi blant annet bygget ny garasje, og det nye snøproduksjonsutstyret er enklere, forklarer Arnesen.

Populært

Samtidig som dugnadsgruppa er liten, opplever de to at senteret blir stadig mer populært.

– De siste par årene har det ikke lenger bare vært en «ungdomsklubb», men også stadig flere voksne – som ikke har med egne barn – benyttet anlegget. Det er vi glade for, og håper både privatpersoner, næringsliv og kommunen ser viktigheten av, slik at det blir enklere å skaffe de nødvendige midlene både i form av mennesker og kapital, sier Sønju.

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken