Gå til sidens hovedinnhold

Willam (17) sikret MIF-seier

Artikkelen er over 4 år gammel

MIF fikk en pangstart på høstsesongen da Fredrikstad ble slått 1–0 på bortebane lørdag ettermiddag.

FREDRIKSTAD: Mjøndalen slet i starten i første omgang i 1. divisjonsoppgjøret på Fredrikstad stadion, og var heldig som ikke kom under. Men bruntrøyene løftet spillet sitt, og i andre omgang hadde de brune bra kontroll defensivt. Det endte til slutt med en fin 1-0-triumf etter at unggutten Willam Sell ble matchvinner med en scoring etter dødball i det 23. minutt. Dermed var årets andre borteseier i boks for bruntrøyene.

Før resten av runden spilles har MIF klatret opp en på en foreløpig 5. plass på tabellen.

Det startet ikke bra for Mjøndalen på Fredrikstad stadion. Allerede etter ett minutt og 40 sekunder var vertene nær ved å ta ledelsen. MIF-keeper Marco Priis Jørgensen glapp et innlegg fra venstre og kaptein Joackim Olsen Solberg fikk klarert ballen før den rullet over målstreken. MIF virket rett og slett litt shaky i innledningen.

Sju minutter ut i omgangen kom FFK fri på venstrekanten igjen. Inne foran mål var Ludvig Begby helt umarkert, men skuddet gikk rett på Priis Jørgensen. Gjestene fra Nedre Eiker slet med å komme høyt opp i banen – ble litt baktunge. Presisjonen var heller ikke helt på høyden.

Etter drøye tolv minutter headet tidligere MIF-spiss Sanel Kapidzic over fra god posisjon.

Først etter et kvarters fikk vi se det første gode forsøket fra MIF.

Et godt angrep endte med at Mads Gundersen skjøt over fra like utenfor sekstenmeteren. Like etter det kom også de brune til sin første brukbare sjanse da Erik Midtgarden kom i fri posisjon litt skrått inn fra høyre. FFK-keeper Håvar G. Jenssen reddet. Så fikk Kapidzic en mulighet igjen, som han misbrukte.

MIF tok ledelsen

Men da var Mjøndalen som skulle ta ledelsen. Amahl Pellegrino skjøt etter en dødball. Han traff stopperen William Sell rett foran mål som til slutt enkelt kunne sette ballen inn i det tomme målet. En litt heldig ledelse til bortelaget, men Vegard Hansens menn hadde hevet sitt spill.

Og Kapidzic fortsatte å misse på store sjanser. I det 27. minutt traff dansk-bosnieren tverrliggeren. I denne perioden haglet det mange sjanser i plankebyen. Da halvtimen ble rundet fikk MIFs Jonathan Lindseth til en god avslutning etter en corner. Kapidzic reddet på streken! Og sjansene fortatte  komme fram mot pause. De fleste til hjemmelaget. Igjen var Kapidzic i hovedrollen. Et volleyskudd ble reddet av Priis Jørgensen etter rundt 40 minutter.

MIF gikk til pause med en heldig 1-0-ledelse. Det var ganske utrolig at vertene ikke scoret etter seks store sjanser. Buskerud-laget åpnet svakt, men spilte seg stort opp og produserte etter hvert tre store sjanser. Spillemessig tok MIF over det siste kvarteret.

Bedre kontroll defensivt

I starten av andre omgang bølget spillet fram og tilbake uten at lagene maktet å komme til store sjanser. Det virket som om MIF hadde mer kontroll defensivt.  Tidvis lå eikværingene noe lavt. Tempoet i matchen var heller ikke så høyt som i første.

Kapidzic var imidlertid fortsatt på hogget og dunket ballen over etter en corner etter 63 minutter. Den var omgangens første farlighet, men kun en halvsjanse.  Det skjedde langt mindre foran målene etter pause. MIF kjempet iherdig defensivt og tettet igjen.

På slutten trykket Fredrikstad på og skapte noen situasjoner inne i MIF-feltet, men ingen store sjanser. Mjøndalen klarte heller ikke å utnytte overgangene, som stadig ble flere. Det ebbet ut med 1-0 og brune jubelscener i Østfold.

Kommentarer til denne saken