Få MittBP i én måned for bare 1 krone

Det ble ingen stor norsk dag for herrene i verdenscuprennet i sprint fristil lørdag – i slovenske Planica. For første gang på lenge gikk en sprintfinale for menn i langrenn uten nordmenn på startstreken. 

Sondre Turvoll Fossli, sprinteren fra Hokksund, viste imidlertid nok en gang sin stabilitet ved at han igjen var med og kjempet i toppsjiktet. 22-åringen nådde semifinalen, og tok en 4. plass i sitt heat. Men tiden var ikke god nok til å komme med til finalen som «lucky loser». Det ble 8. plass totalt, som var nest beste norske plassering. Eirik Brandsdal ble nummer sju.

Italieneren Federico Pellegrino vant suverent, og tok sin fjerde strake verdenscupseier i fristilsprint. Pellegrino seiret foran  franskmennene Baptiste Gros og Richard Jouve.

- Jeg er sånn passe fornøyd. Topp ti i et verdenscuprenn er jo ikke dårlig, men jeg har ennå ikke kommet meg helt etter sykdommen rundt jul. Formen er ikke helt topp, sier Turvoll Fossli til Drammens Tidende.

Turvoll Fossli innledet dagen i Planica ved å ta en 7. plass i prologen, og var med det best av nordmennene – snaue tre sekunder bak Pellegrino. I kvartfinaleheatet tok eikværingen seg videre etter en fin avslutning, men det skjedde ikke uten dramatikk. Han kom i mål med blod rennene fra et kutt i pannen.

- Det så kanskje mer dramatisk ut enn det det var. Jeg fikk stavpiggen til en franskmann i pannen. Det blødde litt, men det ordnet seg da jeg fikk på et plaster, forklarer Hokksund-gutten.

I sprintverdenscupen sammenlagt holder Sondre fortsatt stand på 2. plass etter 32 nye poeng lørdag. Eikværingen har 204 poeng, mens «umulige» Pellegrino står bokført med 400 poeng. Gros er nummer tre med 176. Søndag er det teamsprint fristil på menyen i Planica, men der ble ikke Turvoll Fossli tatt ut til å gå.

- Det var litt skuffende. Jeg var innstilt på å gå teamsprinten, kommenterer Sondre, som nå skal forberede seg til NM i Tromsø i slutten av januar - og skisprinten i Drammen 3. februar.

Stina Nilsson, Sverige, triumferte i kvinnesprinten lørdag foran tre norske – Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.