Hokksunds Sondre Turvoll Fossli kom seg aldri til finalen på dagens NM-stafett. Fjorårets sølvmedaljør ble slått ut etter en rolig semifinale.

Hokksund-løperen startet dagen bra og ble nummer ni i prologen, 2,29 bak seirende Sindre Bjørnestad Skar fra Bærums Verk og Hauger IF.

Spennende kvartfinale

I kvartfinalen ble det veldig spennende. For mens Ola Vigen hattestad hadde full kontroll fra start til mål, kom Anders Nøstdahl Gløersen fra Rustad seg i innersporet på oppløpet. Dermed ble det en durabelig spurt mellom Hokksund-ekspressen og Gløersen.

Målfotoet viser at det er Turvoll Fossli som sneik seg foran med en skostørrelse, mens Gløersens NM-sprint er over, da tiden i heatet ikke ble sterk nok til å gå videre.

Ut i semi'n

I semifinalen ble det for tungt for 22-åringen, som ikke har vist sin aller råeste form etter jul. I et heat bestående av blant andre Ola Vigen Hattestad og Even Northug, endte Turvoll Fossli med å gå bakerst hele veien. Heller ikke på oppløpet klarte han å avansere nevneverdig, og endte som nummer seks i heatet.

Eirik Brandsdal og Håvard Solås Taugbøl tok seg videre til finalen fra Fosslis heat, mens Simen Skar, Emil Iversen, Finn Hågen Krogh og Pål Golberg allerede var klare for herrefinalen. Krogh endte som vinner, med Skar og Taugbøl på de følgende pallplassene.

Tidlig slått ut

Timo André Bakken fra Skotselv og Konnerud IL endte på 20. plass i prologen, 5,84 sekunder bak. Timo startet allerede i første heat i kvartfinalen, og skulle forsøke å forsvare NM-gullet fra i fjor. Da var det klassisk, mens det i år er fristil.

Bakken endte på fjerdeplass i sitt kvartfinaleheat og måtte håpe at tiden 3.42,75 var sterk nok til å ta seg videre etter at i alt fem kvartfinaler var gjennomført. Det viste seg allerede etter heat to at den ikke kom til å bli. Finn Hågen Krogh gikk i mål på 3.31,05, og Pål Golberg på fjerdeplass på 3.32,02. Dermed er Skotselv-løperen slått ut.

BYGDEPOSTEN OPPDATERER SAKEN