Etter nitid arbeid med å skyfle og flytte snø, valgte ledelsen for Holmvassløpet seint onsdag kveld å gå for alternativ trasé.

– Det er ikke med lett hjerte, men av sikkerhetsmessige årsaker er det helt nødvendig. Vi satt ni personer i møtet, og alle stemte for endringen, sier Tone Besserud i Eggedal IL.

LES OGSÅ: Dette var beskjeden om Holmvassløpet i februar

Mer primitivt

Starten blir derfor flyttet til Sandvassdammen, rett før Sandvasseter. Herfra går løypa inn til Fiskeløysingen, videre opp mot Dunkli og Nevrefanten før den kommer fram under Ranten og ned til Tempelseter.

 

– Ettersom vi flytter starten blir ting mer primitivt, og vi oppfordrer på det sterkeste folk til å melde seg på før de står på start søndag. Vi kommer ganske enkelt ikke til å ha den samme kapasiteten som vi pleier, sier Besserud.

Matstasjon vil bli satt opp i nordenden av Dunkli.

Alle busser fra Vikersund, Åmot og andre steder vil fortsatt gå til oppsatte tider.

– I tillegg vil det gå skyttelbusser fra Hagelbu til start, sier Besserud.

Viktig å gjennomføre

Selv om det også i dagene fram til palmesøndag er meldt varmegrader og finvær, føler idrettslagslederen seg trygg på at endringene fører sikrer den 42. utgaven av Holmvassløpet.

Gikk mot sola 

– Torsdag morgen er det snø i lufta på fjellet, noe vi selvsagt er glade for, sier hun.

Samtidig legges det ned en intens innsats for å sikre de nødvendige skisporene.

– Vi har gravemaskiner, traktorer, beltedumpere og løypemaskin ute i terrenget for å sikre nok snø i løypene, sier Besserud.