I går kveld delte Buskerud fylkeskommune ut en rekke stipend og priser under sin prisaften. Dermed ble Sondre Turvoll Fossli fra Hokksund IL 50.000 kroner rikere.

22-åringen vant nemlig fylkesidrettsprisen for 2015.

- Gratulerer til alle prisvinnere! Dere fortjener virkelig all heder og ttære, og det er stor stas å få lov til å hylle dere her i kveld. Jeg er stolt, sier fylkesordfører Roger Ryberg.

Flere prisvinnere

Landslagssprinteren var ikke den eneste lokale idrettsutøveren som mottok pris og penger av fylket torsdag kveld. Terrengsyklisten Erik Hægstad fra Fiskum IL mottok 20.000 kroner.

Han fikk ett av de i alt fem utviklingsstipendene som deles ut av fylket.

Mer verdenscup

Nøyaktig én uke etter prisutdeling, førstkommende torsdag, er det klart for «The Royal Palace Sprint i Stockholm. Verdenscupsprinten i langrenn, som nærmest går på trappa til det svenske slottet har blitt en tradisjon, og arrangeres i klassisk stilart.

At Sondre Turvoll Fossli, som vant sesongens første verdenscupsprint i klassisk, er tatt ut er ingen overraskelse. Selv om uttaket er gjort etter Drammenssprinten, hvor 22-åringen ikke tok seg videre fra prologen. Det skjedde imidlertid etter stavbrekk i prologen, og landslagsledelsen har fortsatt trua på Hokksund-gutten.

Timo får sjansen

Trua har de også på Timo Andre Bakken. Etter å ha endt som nummer fire i sin kvartfinale i Drammen, for så å bli deplassert på grunn av obstruksjon, hadde ikke Bakken selv særlig trua.

– Å bli nummer 30 i en verdenscupsprint er ikke godt nok, sa 28-åringen til Bygdeposten etter sprinten i Drammen.

Der tok han feil, for blant de totalt ti norske herrenavnene som står på uttakslista er Bakken nevnt. Rett nok står skotselvingen – som går for Konnerud – som Hokksund-løper, men like fullt er han klar for Stockholm.