Nå er han tilbake

MER TEGNING: Petr Hraniscka (t.v.) er tilbake i Vikersund for å fullføre kartet Jörgen Mårtensson og Modum O-lag skal bruke til VM-kvalifisering senere denne sommeren.

MER TEGNING: Petr Hraniscka (t.v.) er tilbake i Vikersund for å fullføre kartet Jörgen Mårtensson og Modum O-lag skal bruke til VM-kvalifisering senere denne sommeren. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I fjor ble det anmeldelser og politibesøk. I år håper Petr Hraniscka å bare kunne tegne kart.

DEL

Modum O-lag skal arrangere uttakningsløp til VM denne sommeren. Ett av løpene er sprint, midt i Vikersund sentrum.

For at deltakerne skal ha kart å orientere seg etter, har det lokale o-laget hyret den anerkjente tsjekkiske karttegneren Petr Hraniscka. I fjor endte det med mistenkeliggjøring og politianmeldelser.

Tilbake

Nå er tsjekkeren tilbake, for å fullføre jobben han startet på i fjor.

– Siste finpuss på kartet skal legges, og Petr vil igjen ha behov for å titte inn i hager og smug. Dette er ikke en skummel mann, men en som har kommet hit for å gjøre en jobb for idretten, sier Jörgen Mårtensson i Modum o-lag.

Jobben Hraniscka nå skal gjøre går først og fremst ut på å kvalitetssikre fjorårets arbeid.

– I fjor tegnet og fotograferte han mye. Så har dette blir gjort om til et kart, og digitalisert. Nå må det kvalitetssikres at ting stemmer, og justere eventuelle endringer fra i fjor, sier Mårtensson.

Ingen gjentakelse

Både Mårtensson og karttegneren selv håper naturlig nok at  de slipper politibesøk i år.

– Jeg kan forsikre alle om at Petr er en hyggelig fyr, som gjør en god og viktig jobb.

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags