Vikersund tror på Lindvik-effekt

ØKER INTERESSEN: Det at Marius Lindvik vant nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen onsdag, tror arrangørene i Vikersund vil ha effekt på billettsalget til rennene i mars.

ØKER INTERESSEN: Det at Marius Lindvik vant nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen onsdag, tror arrangørene i Vikersund vil ha effekt på billettsalget til rennene i mars. Foto:

Skiflygingsarrangøren tror Marius Lindviks hoppukeseier betyr ekstra publikum i Vikersund. 

DEL

- Seier i nyttårshopprennet er den beste markedsføringen vi kunne ha fått. Ekstra mange får med seg Marius sin fantastiske seier. Det vil bety flere jublende publikummere under skiflygingsfesten i mars, sier Ine Finsrud, markedssjef for verdenscuprennet i Vikersund.

LES OGSÅ: Smultring-Terje (55) tatt inn i hoppvarmen

Vil gi de norske like god stemning

Finsrud stod på sletta i Garmisch-Partenkirchen da romerikingen vant ett av de gjeveste hopprennene.

– Stemningen var elektrisk, men tyskerne ble stille noen sekunder da Marius vant foran hjemmehåpet Karl Geiger. Marius fortjener en like fantastisk atmosfære på hjemmebane i verdens største skiflygingsbakke. Nå har han bevist at han kan slå absolutt alle, sier Finsrud.

Nå håper hun nordmenn møter opp i hopetall for å gi Lindvik og de andre norske like god stemning 13.-15. mars. Årets vikersundrenn er både avslutning på verdens hardeste hoppkonkurranse, Raw Air, men også verdenscupavslutning.

Billettsalgbyks

Vikersund-arrangøren har god erfaring med effekten av norsk hoppukesuksess.

– Både Anders Jacobsen og Daniel Andre Tande sine seire i nyttårshopprennet og hoppuka førte til stor skiflygingsinteresse i deres lokalmiljø. Billettsalget gjorde byks. Vi tror det samme skjer nå, forklarer Finsrud. Hun er på plass i den bayerske vinterbyen for å få inspirasjon til arrangementene i Vikersund.

– Stemningen her nede må bare oppleves! Det er helt rått! Jeg har fått flere tips og ideer vi kan prøve ut i Vikersund de neste årene, forteller Finsrud.

EFFEKT FOR VIKERSUND: Markedssjef for Vikersundrennene i mars, Ine Finsrud, var som resten av den norske leieren storfornøyd med Marius Lindviks seier 1. nyttårsdag.

EFFEKT FOR VIKERSUND: Markedssjef for Vikersundrennene i mars, Ine Finsrud, var som resten av den norske leieren storfornøyd med Marius Lindviks seier 1. nyttårsdag. Foto:

Rekordsvev

Både i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen hoppet Rælingen SK-hopperen lengst av alle. I nyttårshopprennet tangerte han til og med Simon Ammans bakkerekord på 143,5 meter.

– Lindviks lange svev var utrolig moro å se. De ble godt lagt merke til her nede i Tyskland. At han åpenbart har flyformen inne lover godt for konkurransene i verdens største bakke, sier Finsrud.

Marius Lindvik har personlig rekord på 222 meter fra Planica sist vinter, men allerede i 2017 hoppet han 220 meter som prøvehopper i Vikersundbakken.

LES OGSÅ: Plumbo og Åge Sten Nilsen skal underholde hoppentusiaster

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags