Det har vært spekulert lenge, og i dag ble det endelig klart: Den norske hoppuka skal kallens «RAW AIR». Målet er at konkurransen skal ta norsk og internasjonal hoppsport et steg videre kommende sesong.

– Vi blir enda råere og tøffere, og en slik turnering kan utvikle sporten, sier en begeistret landslagssjef Alexander Stöckl til NRK.no.

LES OGSÅ: Tøffere kvalik i Norsk hoppuke

16 hopp på ti dager

Vikersund skal avslutte RAW AIR-konkurransen, med skiflygingsrenn fra 17. til 19. mars. Når siste svev er gjennomført i verdens største skiflygingsbakke, vil hopperne ha vært gjennom 16 tellende hopp på bare ti dager.

Måten man får til dette er at resultatene fra laghopprenn og kvalifiseringsomganger teller med i konkurransen. Det betyr 16 tellende hopp, rett etter at VM er over og verdenscupsesongen nærmer seg slutten.

– Vi er stolte over å få være finalen og tror dette vil løfte hoppsporten til nye høyder. Vikersund-publikummet og ikke minst de tusen frivillige i Vikersund vil uten tvil sette sitt preg på den nye turneringen allerede fra første år, sier skiflygingspresident Stig Hamstad i en pressemelding på vikersund.no.

LES OGSÅ: Norsk hoppuke blir en realitet

 

Stor oppmerksomhet

Arne Åbråten, som er nyengasjert leder for RAW AIR, mener konkurransen er det største Hopp-Norge har sett på lang tid og noe som vil få oppmerksomhet langt utenfor landegrensene.

– Dette blir trolig Norges største idretts- og kulturarrangement, sier han til vikersund.no

– Vi har lyst til å utfordre med å lage den mest intense og tøffeste hoppkonkurransen, og på den måten skille oss ut fra den tradisjonelle hoppuka, legger han til overfor NRK.

LES OGSÅ: – Fantastiske nyheter

Fire bakker

RAW AIR er en hoppturnering over ti dager i fire forskjellige bakker.

Det starter i Holmenkollen 10. mars, deretter reiser hopperne til Lillehammer, så Granåsen, før det hele avsluttes med skiflyging i Vikersund 19. mars.

De tre beste mottar en pengepremie på totalt 100.000 euro.

LES OGSÅ: «Alle» sier JA til norsk hoppuke