For første gang i Furumomilas 33 årige historie, måtte deltakerne på fem- og tikilometeren reise hjem uten å få vite sine tider og få velfortjente premier.

Dataproblemene oppsto under femkilometeren og fortsatte på mila.

Vet ikke årsaken

Dermed var det bare for arraangøren Modum Friidrettsklubb å bekage for drøyt 1.000 løpere at det ikke ble hverken tider eller premier på løpsdagen.

- Vi må bare innse at noe har gått galt, uten at vi vet årsaken til at tidtakingen brøt sammen. Vi har kontroll på de tre-fire første i dame- og herreklassene, men kan ikke opplyse om hvem som er de beste i hver klasse. Det er beklagelig. Nå skal vi gå gjennom systemet vårt manuelt, for å finne riktige tider og plasseringer. Når vi får det på plass blir premiene ettersendt, opplyste Thomas Karlsen i arrangørstaben lørdag ettermiddag.

Fornøyd og misfornøyd

Det som er helt klart er at det ikke ble noen lokale seirer.

Elin Hagavold fra Eggedal sto for den beste lokale plasseringen, da hun løp inn til en sterk andreplass totalt blant damene, bare slått av landslagsløperen Runa Falch fra Vidar.

- Jeg er kjempefornøyd. Det klart beste jeg har  prestert på 10 km. Dette var skikkelig gøy, kommenterte Hagavold etter å ha passert under målseilet på en tid på 37-tallet!

En som ikke var så fornøyd var Per Kristian Nygård fra Vestre Spone. Han hadde som mål å løpe under 31 minutter i det fine løpsværet, men måtte se syv foran seg, og en tid på rundt 31:25.

- Jeg er skuffet over at jeg ikke klarte målene mine – å komme under 31 og å sette ny pers. Men jeg åpneet nok i tøffeste laget, mente Nygård.

Stalsberg igjen

Stalsberg vant for øvrig skolekampen i barneløpet for femte gang på rad, etter at hele 168 av skolens 232 elever stilte opp på 1,5 kilometeren.

Det deltok over 800 jenter og gutter i barneløpet. Cirka 250 var med i minimila for de aller minste, og 171 gikk turmarsjen.

Vi nevner også at Heidi Mårtensson fikk tildelt den gjeve Gullskoen fra Kondis for å ha vært beste juniorløper på langdistansene i Norge for andre år på rad i 2014.