Gå til sidens hovedinnhold

Vestfossen møter Mjøndalen – igjen

Artikkelen er over 3 år gammel

For andre gang på tre år blir Mjøndalen motstander når Vestfossen inviterer til første runde i cupen 26. april.

Det er en skuffet, men samtidig smått optimistisk, Vestfossen-trener som fredag ettermiddag fikk beskjed om at Mjøndalen blir motstander i første runde av NM i fotball (cupen).

Vestfossen tok seg til første runde etter å ha slått Lommedalen og Hallingdal i de to kvalifiseringsrunde. Etter begge kamper har spillere og trener vært tydelige på at det ønsker seg Stromsgodset eller Vålerenga som motstandere i første cuprunde.

– Ganske enkelt fordi det på Østlandet er disse to lagene som trekker mye publikum, og dermed gir mest inntekter til klubben, sier trener Frode Johannessen.

Får MIF-støtte

I stedet blir det altså Mjøndalen – for andre gang på kun tre år.

– Det er selvsagt kjedelig at vi ikke kunne få Godset denne gang. Det er et lag vi ikke har møtt på svært mange år, mens Åssiden altså får dem som motstander nær sagt på første forsøk. Når det så er sagt, er Mjøndalen greit nok. Nå får de for alvor muligheten til å vise seg som det blikumslaget de hevder å være, sier Johannessen.

MIF-trener Vegard Hansen støtter Vestfossen, og forstår godt at klubben kunne tenkt seg Vålerenga eller Godset.

– De har helt rett at begge disse lagene trekker mer publikum enn oss. Når det så er sagt skal jeg love at det kommer en del folk fra Mjøndalen og det vil garantert bli betydelig mer folk enn på en vanlig seriekamp. Men noe fullt hus kan jeg ikke love, sier Hansen.

SE BILDENE FRA FORRIGE MØTE MELLOM VESTFOSSEN OG MJØNDALEN

MIF-seier 49 av 50 ganger

Sportslig mener derimot Vestfossen-leier at det kan ha sine fordeler å møte et førstedivisjonslag, framfor et eliteserielag.

– 49 av 50 ganger slår de oss, men så er det den siste gangen. Den kommer hvis de har en dårlig dag, og vi en god dag, sier Johannessen.

Les også

– Forventer mer seriøsitet

 

Samtidig peker han på at nivåforskjellen kanskje ikke er riktig like stor som den var for tre år siden.

– Den gang var i hvert fall vi svakere enn vi er nå. Samtidig var Mjøndalen et nyopprykket eliteserielag med masse pågangsmot. Så da gjelder det å klinke til det vi kan, sier VIF-treneren.

En av lagets virkelige veteraner, Hichem «Hicci» Bekkkaoui, er mer enn klar for å gjøre jobben som må til.

– Her har vi alle muligheter. På naturgresset slår vi dem, og møter desto sterkere motstand i andre runde, sier han med god latter.

Kan bli vanskelig

MIF-trener Hansen er ikke helt enig i at styrkeforholdet har endret seg mye siden 2015, men innser at det kan bli en vanskelig kamp.

– Absolutt. Det handler om å være skjerpet, men er vi det skal vi slå Vestfossen greit.

Kunstgresslaget fra Nedre Eiker mener at det også gjelder på en vårlig gressmatte på Strandajordet.

– Naturgress er jo ikke på sitt beste på den tiden av året, men jeg mener vi spiller fotball på en måte som ikke gjør oss like avhengig av underlaget som mange andre kunstgresslag, sier Hansen.

Hvorvidt naturgresset i Vestfossen faktisk er spilleklart 26. april, gjenstår å se.

– Planen er at kampen skal spilles på naturgress, og hvis været fortsetter de neste par ukene skal det gå helt fint, sier Nina Murphy, som er leder i Vestfossen fotball

LES ALT OM VESTFOSSEN FOTBALL

Kommentarer til denne saken