– Forventer mer seriøsitet

KRITISK: Frode Johannessen er ikke imponert over egne spilleres fokus og seriøsitet i første halvdel av kampen mot Hallingdal. – Vi fikk «luftet» ut i pause, men jeg forventer mer, sier han til Bygdeposten.

KRITISK: Frode Johannessen er ikke imponert over egne spilleres fokus og seriøsitet i første halvdel av kampen mot Hallingdal. – Vi fikk «luftet» ut i pause, men jeg forventer mer, sier han til Bygdeposten. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vestfossen-trener Frode Johannessen er ikke fornøyd til tross for at laget er klare for første runde av NM i fotball (cupen).

DEL

Med seier 2-1 over fjerdedivisjonslaget Hallingdal FK, er Vestfossen sikret første runde i cupen. Men trener Frode Johannessen forventer mer av egne spillere.

– I førsteomgang var vi ikke til stede. Hallingdal var mye mer på, og selv om heller ikke de produserer så mange sjanser er det fortjent at det står 1-1 til pause, mener Johannessen.

LES ALT OM VESTFOSSEN FOTBALL

Feil fokus

Han mener for mange av vertenes spillere kom dårlig forberedt og hadde feil fokus før den andre kvalifiseringskampen til NM onsdag kveld.

– Når spillerne bruker mer tid på å snakke om hvem de vil møte i første runde, enn å snakke om kampen som faktisk må spilles før vi er der, blir det feil.

Derfor lot han spillerne få høre det i pause, og spurte rett ut om laget egentlig er sultne nok.

– Vi fikk «lufta» litt i pausen, ja. Det handlet om seriøsitet. Det skuffer meg, og selv om vi ikke er profesjonelle, forventer jeg mer enn det som ble vist i forkant av kampen og gjennom førsteomgang, sier Johannessen til Bygdeposten.

Dødballspesialister

Både 1-0 og 2-1 kom etter dødball. I fjor viste grønnbuksene seg dødelig effektive, særlig på corner, og fortsetter tilsynelatende trenden i år.

– Det er bra at vi får uttelling på dødballl, men vi må ha fokus på også å score i åpent spill. Vi hadde noen sjanser i går, som ikke gikk inn. Det er viktig at bedrer seg, for vi kan ikke forvente fire-fem cornere i alle kamper gjennom sesongen, sier Johannessen.

SCORET TO: Preben Røren, som kom til Vestfossen i vinter, scoret begge lagets mål mot Hallingdal.

SCORET TO: Preben Røren, som kom til Vestfossen i vinter, scoret begge lagets mål mot Hallingdal. Foto:

Samtidig skryter han av nysignerte Preben Røren. Hokksund-gutten, som i vinter gikk fra Modum FK til Vestfossen, scoret det første av vertenes mål, og har vist seg god også i treningskamper tidligere denne våren.

– Han er særlig god i høyden på dødball, og er helt klart en forsterkning på vårt lag.

Treningspåske

Fredag reiser Vestfossen til Sverige for å bruke første del av påsken på å toppe formen inn mot seriestarten 17. april.

– Vi skal spille én treningskamp mot et lag fra nivå tre. I tillegg skal vi ha fire-fem treningsøkter. Her blir det ikke høy intensitet, men mye terping. Ellers skal det være mye fokus på det sosiale, sier Vestfossen-treneren til Bygdeposten.

Kampfakta

Vestfossen - Hallingdal 2-1

  • Pauseresultat: 1-1
  • Mål: 1-0 Preben Røren (36), 1-1 Mohammad Ibrahim Alkabra (45), 2-1 Vegard Ulleberg (65)
  • Gule kort: Petter Mett-Lund, VIF. Mohammad Ibrahim Alkabra, HFK
  • Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier IL
  • Kampsted: Strandajordet - 2. kvalifiseringsrunde NM 2017
  • VIFs lag: Eirik Stenberg Johannesen, Vegard Ulleberg, Prince Monga, Preben Røren, Eirik Løwer Anfinsen, Fredrik Smeby (Kim Berntzen fra 84), Petter-Mett Lund, Anders Nikolai Ødeverp (Jonas Jutila fra 76), Hichem «Hicci» Bekkaoui, Martin Torgersen (Endre Arntzen fra 44), Ohrun Selvi

Kanskje betyr terpingen at Vestfossen kommer hjem fra «søta bror» som mer enn et dødball-lag.

Et av spenningsmomentene i Sverige, blir hvorvidt Martin Torgersen får vært med for fullt. Han måtte nemlig tas av banen med skade etter 44 minutter i onsdagens kvalikkamp.

– Han fikk et spark i leggen, som gjorde vondt. Han haltet seg ut av garderoben etter kampslutt, men regnet med å bli med på turen. Så satser vi på at han er klar for å jogge i løpet av helga, og kanskje få ei økt eller to med ball på slutten av oppholdet, sier Johannessen.

LES OGSÅ: Modum FK kom seg ikke til cupens første runde

Riktig motstander

Fredag attermiddag blir det også klart hvem Vestfossen møter i første cuprunde. Der har treneren Johannessen tidligere vært klar på at det er viktig å møte riktig motstander.

– Vi må møte et eliteserielag, og helst Vålerenga eller Godset. Det er fordi det i realiteten kun er disse lagene som trekker publikum, og det er publikum som gir penger i kassa, sier Johannessen.

LES OGSÅ: Fortsetter med gummien ministeren ikke ønsker

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags