Inviterer til fotballfest

BRYTER GJENNOM: MFK-gutta Michael Ingolfsson, Espen Bjerknes, Brahim Boustta, Didrik Bekken, Sander Johansen, Kim Sukkestad, Sivert Holth Sætra, Lars Bråthen Uhlen, Stian Svendsrud, Simen Trondsen. Kim Fredrik Winther og Jens Bekken har fått spilletid for A-laget.

BRYTER GJENNOM: MFK-gutta Michael Ingolfsson, Espen Bjerknes, Brahim Boustta, Didrik Bekken, Sander Johansen, Kim Sukkestad, Sivert Holth Sætra, Lars Bråthen Uhlen, Stian Svendsrud, Simen Trondsen. Kim Fredrik Winther og Jens Bekken har fått spilletid for A-laget.

Artikkelen er over 3 år gammel

Med flere unggutter enn noen gang håper Modum FK på fest når sesongens siste hjemmekamp spilles søndag.

DEL

Modum FK har grunn til å feire. Laget har ikke tapt en eneste kamp så langt i sesongen, til tross for større bruk av egne juniorspillere enn noen gang tidligere.

I alt har 12 unggutter fått sjansen i én eller flere kamper for klubbens A-lag. Det har aldri ført til tap.

Gratis inngang

Klubbens leder, Pål Lohne, inviterer derfor til fest på Åmot stadion søndag.

– Selv om værmeldingen ikke spiller helt på lag med oss, håper vi mange vil dukke opp for å hedre gutta og laget, sier han.

Klubben gir gratis inngang til kampen, i et forsøk på å få flest mulig til å trekke på seg de lange underbuksene, ta med paraplyen og komme på stadion.

LES OGSÅ: «It's hope in a hanging snore»

Sterk motstander

For at sesongen skal bli fullkommen må oppgjøret også ende med seier. En av dem som trolig skal bidra til det er Brahim Boustta.

Vikersundingen gikk fra rødtrøyene i femtedivisjon til MFK i sommer, og har utnyttet sjansene godt.

– Konnerud er en av de sterkeste motstanderne i fjerdedivisjon. Derfor blir det viktig at vi spiller vårt eget spill, og holder fokus gjennom hele kampen, sier han.

Så seint som onsdag scoret han to da MFKs juniorer slo juniorlaget til nettopp Konnerud i Interkrets-serien.

Han får støtte av en annen junior, som også scoret ett mål onsdag kveld.

– Vi må ikke undervurdere Konnerud. Vi skal klare å gjennomføre sesongen ubeseiret, sier Espen Bjerknes.

Håper på mer

Neste sesong venter en tøffere fjerdedivisjon. En rekke lag tar veien ned fra tredjedivisjon, og selv om divisjonen er den samme, blir nivået høyere.

Det skremmer ikke Boustta, som håper på mer spilletid for de hvite og blå.

– Jeg har fått sjanser og håper jeg har tatt vare på dem, slik at jeg kan øke spilletiden ytterligere, både denne sesongen og neste, sier han.

Bjerknes har fått spilletid for A-laget gjennom hele sesongen, og synes det er moro.

– Å spille med «de store gutta» er alltid gøy. Jeg føler jeg har fått tillit, og får jeg muligheten igjen i helgen tar jeg den, sier han.

LES OGSÅ: Fotballkretsens mareritt

Kan få fast plass

Trener Tom Erik Fredriksen er forsiktig med å nevne navn, men lover at fire-fem juniorer er med i troppen også søndag.

– Den ene er Jens Bekken, som har gjort en kjempefigur og tar mye ansvar til tross for at han bare er 16 år, sier treneren.

Han tror minst tre-fire av «unggutta» blir løftet opp i A-lagsstallen i løpet av vinteren.

– Så vil det variere noe mer hvor mange fra juniorstallen som brukes neste sesong, ettersom nivået blir høyere. Men på sitt beste har mange av disse nivået inne, sier Fredriksen.

Målet er at den ubeseirede fjerdedivisjonssesongen skal ende ut i flest mulig unge og lokale spillere også neste år.

– Jeg er stolt av det vi har fått til med hele 12 juniorer med spilletid i fjerdedivisjon. Det viser at klubben er på riktig spor, mener leder Lohne.

Etter sørdagens oppgjør venter Solberg på bortebane for MFK. Med seier kan klubben hjelpe sine sambygdinger på Haugfoss med å holde plassen i avdelingen.

Haugfoss møter søndag Drammens BK hjemme og neste lørdag Drafn på bortebane.

LES OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags